Monika stigla na Zelengoru: Ovo je čarobno mjesto, srećna sam! [VIDEO]

14.08.2013.

Monika i Kusturica na Zelengori

FOČA – U bijeloj vjenčanici i pod velikim kišobranom, Monika Beluči trčkarala je po zelengorskim pašnjacima. Udobno zavaljen u rediteljsku stolicu, filmskom ekipom komandovao je Emir Kusturica.

Prva klapa njegovog novog filma pala je pokraj Orlovačkog jezera. Italijanska glumica očarana je prirodnim ljepotama Srpske.

“Veoma sam uzbuđena što sam ovdje, ovo je jedno čarobno mjesto, mnogo sam srećna”, kaže Beluči.

Italijanska glumica je na Orlovačko jezero helikopterom doletjela iz Trebinja, pravo iz hotela Platani. Dolazak Belučijeve na Zelengoru, mnogi vide kao šansu za promociju ovog bisera prirode.

“Radili smo scenu završnog dijela, gdje junak Kosta sanja kako je njegov san o ženidbi ostvaren i kako u raju sreće tu ženu i poslije skače u vodu, roni, traži je pod vodom, ali ona se pretvori u leptira”, rekao je Kusturica.

Zelengora – kraljica ljepote među planinama, ugostila je po mnogima filmsku kraljicu ljepote. Prve scene Kusturičnog filma “Na mliječnom putu” snimljene su kraj jednog od osam zelengorskih jezera. Filmska ekipa će u čarima Zelengore uživati još dva dana.

Kako je ranije saopšteno, snimanje se nakon Zelengore nastavlja na Mokroj Gori i u okolini Prijepolja, odakle se ekipa vraća ponovo u Trebinje. Nakon pauze, u mjestu Uvjeće kod Trebinja, snimanje će trajati mjesec i po dana.