Tokom noći povremena kiša

25.08.2013.

Vrijeme-oblačno

VRIJEME – U Republici Srpskoj tokom noći povremeno će padati kiša, a ujutru ostaje oblačno vrijeme, još ponegdje sa kišom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom prijepodneva na sjeveru i jugu očekuje se djelimično razvedravanje uz sunčane periode, a u ostalim predjelima oblačnije vrijeme.

Tokom dana biće promjenljivo vrijeme uz sunčane periode i razvoj oblačnosti koji ponegdje donosi povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren južni vjetar, na sjeveru slab istočni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura biće od 12 do 18, na jugu oko 21 stepen Celzijusov, a najviša dnevna 20 do 28, na jugu i jugoistoku do 31 stepen.

Danas je na sjeveru i zapadu svježije uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponegdje ima i obilnijih padavina. Na jugu i istoku je sunčanije i toplije uz postepeno naoblačenje.

Duva slab do umjeren južni vjetar, a na sjeveru slab sjeverni.

Oblačnost koja danas donosi jaču kišu i pljuskove širi se preko sjevera i centralnih predjela, dok na jugu i istoku ostaje toplije i sunčanije.

Tokom popodneva pljuskova će biti i ponegdje na istoku, dok na zapadu dolazi do postepenog razvedravanja.

Najviša temperatura danas je od 20 do 30 stepeni, na jugu i istoku toplije do 32. Na sjeveru i zapadu maksimalna temperatura dostignuta je tokom prijepodneva i od sredine dana je u padu.

Temperatura u 14.00 časova: Mrakovica 14 stepeni Celzijusovih, Mrkonjić Grad i Ribnik 17, Prijedor i Novi Grad 18, Banjaluka i Čemerno 19, Doboj i Srbac 21, Gacko 22, Sokolac i Han Pijesak 23, Rudo24, Nevesinje i Ljubinje 26, Zvornik i Bileća 27, Srebrenica 28, Trebinje 29, Bijeljina i Višegrad 29 stepeni.

U utorak se na sjeveru Republike Srpske očekuje promjenljivo vrijeme uz sunčane periode i samo povremenu slabu kišu, a u ostalim predjelima oblačno i svježije sa kišom, na jugu u prvom dijelu dana obilnije padavine.

Tokom popodneva očekuje se postepen prestanak padavina, najviša dnevna temperatura biće od 18 do 26 stepeni, na sjeveru do 29 stepeni.