Afirmišite se kroz „Asocijaciju mladih“

07.09.2013.

Asocijacija mladih Foča

FOČA – Novoosnovana nevladina organizacija „Asocijacija mladih Foča“ održala je prvi konstitutivni sastanak kojem je prisustvovalo pedesetak mladih iz Foče. Na sastanku su izneseni osnovni ciljevi organizacije i predstavljen godišnji plan rada.

Osnovni ciljevi Asocijacije mladih su, kako je rečeno na sastanku, unapređenje kvaliteta života građana, a naročito mladih, promovisanje omladinskih ideja, podsticanje građana na aktivno djelovanje i učestvovanje u društvu i samostalno riješevanje problema, razvijanje kulture, sportske i akademske svijesti, neformalno obrazovanje, međunarodna saradnja i mobilnost građana, a naročito mladih.

Asocijacija mladih Foča

Godišnjim planom, koji je predstvaljen, rukovodstvo Asocijace zadalo je sebi velike ciljeve. Svi ti ciljevi odnose se na bolji život mladih u Foči i njihovo aktivnije djelovanje u društvu. Asocijacija mladih, zajedno sa svima koji su zainteresovani da joj se pridruže, planira mnogobrojne sekcije, kao što su novinarska, ekološka, te sekcija za brdski biciklizam. Kako su rekli, muzika i dobre svirke nedostaju našem gradu te pozivaju sve koji se žele afirmisati na tom polju da im se pridruže. Od edukativnih aktivnosti, bitno je napomenuti da planiraju organizovati predavanja na temu prevencije polnih bolesti, bolesti zavisnosti i toksikomanije te kroz sve to uključiti roditelje u program savjetovanja o bolestima zavisnosti. Aktivno će raditi na Prijedlogu omladinske politike opštine Foče i na otvaranju medijskog prostora za mlade.

Asocijacija mladih Foča

Naravno, jedan od osnovinih ciljeva je da se kroz razne sportske manifestacije i saradnju sa drugim nevladinim organizacijama, predstavi turistički potencijal opštine Foča i van granica Republike Srpske.

Iz Asocijacije mladih Foča pozivaju sve mlade koji sebe pronalaze u nekim od ovih ciljeva, da se priključe njenom radu, te tako doprinesu boljoj budućnosti omladine u našem gradu.