Fabrika Znanja u Andrićgradu

01.09.2013.

Fabrika Znanja u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Najveći edukativni IT događaj u regionu, Fabrika Znanja, ulazi u petu godinu postojanja uz još više zanimljivih predavanja, radionica, nagradnih igara i pratećih aktivnosti.

Andrićgrad će 11. i 12. septembra biti domaćin ove edukativne manifestacije koja na jednom mjestu okuplja stručnjake, potencijalne klijente, mlade talente i važne ličnosti iz političkog i kulturnog života. U toku dva dana, zgrade Andrićgrada pretvaraju se u izložbeni salon naprednih softverskih rješenja, mjesto na kome se mogu pronaći odgovori na sva aktuelna pitanja vezana za poslovna IT rješenja i platforme.

Fabrika Znanja predstavlja jedinstven događaj u Jugoistočnoj Evropi. U okviru projekta, oko 3000 učenika i studenata svake godine ima priliku da se iz prve ruke upozna sa aktuelnim trendovima na polju hardvera i softvera, uz pomoć više od 50 iskusnih predavača i demonstratora.

Kako su sadržaji Fabrike Znanja pažljivo odabrani u skladu sa uzrastom i interesovanjima polaznika, događaj se u velikoj mjeri bavi predstavljanjem visoko traženih profesija u oblasti informacione tehnologije. Pošto učenje i zabava idu ruku pod ruku sa zabavom na ovom događaju, polaznici daleko lakše usvajaju nova znanja i vještine i pripremaju se da preuzmu ključne uloge u IT sektoru u budućnosti.

Učesnici manifestacije biće učenici osnovnih i srednjih škola iz regije, koji će na licu mjesta moći da vide kako jedna međunarodna IT kompanija funkcioniše. Pored brojnih predavanja i nezaobilazne ture po različitim sektorima, za najmlađe su pripremljeni i raznovrsni zabavni programi kao što je takmičenje u Play Station igricama i kviz znanja.