Majka dvoje djece izgorjela u ćumurani

18.09.2013.

Ćumurana

ČAJNIČE – Slavojka Tupeša (33) iz čajničkog sela Miljenо, majka dvoje maloljetne djece, izgorjela je prekjuče popodne u ćumurani koja se nalazi nedaleko od njene porodične kuće, potvrđeno je Pressu RS!

U lokalnoj policiji, gdje je zaposlen i Slavojkin muž Rajko Tupeša koji je pronašao tijelo supruge, juče nisu mogli da iznesu više detalja, pravdajući sa da je istraga u vezi sa jezivom nesrećom još u toku.

– Inspektori kriminalističke policije obavili su uviđaj i utvrđuju sve okolnosti pod kojima se nesreća dogodila. Tužilaštvo je naredilo obdukciju tijela nastradale, kako bi bio utvrđen precizan uzrok smrti, i još ne možemo da iznosimo detalje slučaja – rekli su Pressu RS u čajničkoj policiji.

Jeziv prizor

Međutim, od mještana Miljena juče smo saznali da se tragedija dogodila u trenutku kada je nesrećna žena uzimala ugalj iz ćumurane i da je njeno napola ugljenisano tijelo pronašao suprug.

– Slavojka je kobnog dana, u kasnim popodnevnim časovima, otišla do ćumurane, kako bi na stoku natovarila nekoliko džakova sa ćumurom. Napunila je desetak vreća, a onda joj je, najverovatnije, pozlilo na ulazu njihove ćumurane. Pretpostavka je da je zbog trovanja ugljen-monoksidom izgubila svijest, jer je unutrašnjost objekta bila puna dima – objasnile su komšije nastradale žene koje nisu željele da im pominjemo imena. Oni dodaju da je Slavkoja posle gubitka svijesti upala u ćumuranu u kojoj je bukvalno izgorjela, dodajući da su joj van objekta ostale samo noge.

– Od policajaca smo čuli da su samo noge nesrećne žene, koje su ostale van ćumurane, bile bez opekotina, a da su svi ostali dijelovi tela izgorjeli – pričaju naši sagovornici.

Kako saznajemo, Slavojkino tijelo je oko ponoći pronašao njen muž Rajko koji je do tada bio na poslu.

– On je bio u smjeni od 15 do 23 časa. Kada je došao kući, djecu je pitao gdje im je majka, a oni su odgovorili da je otišla po ćumur i da se satima ne vraća. Rajko je odmah posumnjao da se nešto loše desilo i krenuo prema ćumurani, gdje je zatekao jeziv prizor. Ispred vrata ćumurane vidjeo je samo noge nastradale supruge. Nesrećni čovjek odmah je pozvao svoje kolege iz Policijske stanice Čajniče koji su vrlo brzo stigli u selo – ispričale su komšije Tupešovih.

Domaćica za uzor

Prema njihovim riječima, nastradala žena bila je domaćica za uzor, o kojoj cijelo mjesto ima samo riječi hvale.

– Bila je žena koja je, zajedno sa svojim suprugom, podizala dvoje maloljetne djece, od sedam i četiri godine. Iza nje su ostali sin Miladin i kćerka Miladinka. Tupeši su ovom nesrećom ostali bez stuba porodice jer se Slavojka, osim o djeci, brinula i o Rajkovoj nepokretnoj majci – ispričale su za Press RS komšije nesrećne porodice.

Oni pojašnjavaju da je Rajko zaposlen u lokalnoj policijskoj stanici i da je uzoran i dobar policajac.

– Rajko je zaposlen, tako da je na Slavojku pao teret da se brine o svim poslovima kod kuće koje je ona obavljala s lakoćom. Ne kaže se bez razloga da Bog uzima najboje među nama. Takva je bila i Slavojka. Velika je ovo tragedija, kako za porodicu tako i za cijelo selo, jer smo je svi voljeli – zaključuju sagovornici Pressa RS.

Posmrtni ostaci nesrećne žene biće sahranjeni danas na lokalnom groblju.

Rodom iz Crne Gore

Od komšija porodice Tupeša juče smo saznali da je Slavojka iz Crne Gore, ali da se prije desetak godina udala za Rajka Tupešu u Čajniče, gde je zasnovala porodicu.

– Bila je žena koja je svima u ovom kraju mogla da bude uzor po poštenju i marljivosti. Nažalost, sada su njena djeca ostala bez majke, a Rajko bez supruge koja mu je bila oslonac u svemu – rekle su komšije nastradale žene.