Ogorčenje u redovima Sutjeske nakon meča sa Kozarom

01.09.2013.

FK Sutjeska - FK Kozara

Sudija Vasiljević uništio derbi

FOČA – Dosta je razloga za nezadovoljsto u redovima fočanskog prvoligaša nakon derbija trećeg kola prvoligaškog karavana RS koji su odigrali protiv Kozare. Tim povodom oglasilo se predsjedništvo kluba zvaničnim saopštenjem u kom smatraju da je njihova ekipa drastično oštećena u ovom susretu a za glavnog krivca ističu djelioca pravde ovog meča Dražena Vasiljevića iz Doboja.

– Uradili smo sve da najinteresantniji susret treće kola I lige RS između našeg tima protiv gostiju iz Gradiške prođe u najboljem redu. Naši mladi igrači su maksimalno motivisano ušli u ovaj meč, borili su se, izgarali na terenu do poslednjeg atoma snage i zaslužuju sve pohvale. Postigli smo pogodak na vrijeme i dugo držali prednost koju bi vjerovatno sačuvali do kraja da nije bilo nekoliko čudnih odluka arbitara na ovoj utakmici. I naši stari sportski prijatelji iz Gradiške su prikazali dobru igru pa je sa te strane derbi u potpunosti opravdao očekivanja i zadolvoljio oko 500 gledalaca na tribinama našeg stadiona koji su znali da aplauzom nagrade svaki dobar potez oba tima. Međutim, zaista nam nije jasno sa kakvim namjerama je u Foču doputovao glavni sudija Dražen Vasiljević, kome je u dijeljenju fudbalske nepravde dobro pripomogao i njegov pomoćnik Miodrag Pupčević – ističe se u saopštenju.

U Sutjesci smatraju da se presudan trenutak utakmice desio u 70. minutu kada očito igranje rukom gostujućeg igrača u svom kaznenom prostoru sudija Vasiljević nije sankcionisao kaznenim udarcem.

– Sudija Vasiljević je direktno uticao na konačan rezultat ovog susreta, jer je za naš tim poslije nedosuđenog penala sve krenulo naopako. Glavi arbitar je potom izgubio sve konce, dijelio je kartone i kapom i šakom, donosio nerazumne odluke čime je iritirao fudbalere a vrhunac su i dva crvena kartona za naš tim. Totalno se izgubio u ovom derbiju i mislimo da nije dorastao da sudi prvoligaške mečeve, čudno je da je imao svoj prvi prvoligaški nastup baš na ovom susretu i postavlja se pitanje ko i kako delegira neiskusne sudije na najznačajnije mečeve. Vjerujemo da će kontrolor suđenja ovog derbija Obren Mirić, koga uvažavamo i smatramo potpuno mjerodavnim, predočiti takmičarskim organima FSRS sve neregularnosti koje su se desile u utakmici između Sutjeske i Kozare a da će odgovorni ljudi iz Saveza pravilno reagovati i kazniti vinovnike. Bojimo se da je nekome već na početku prvenstva zasmetao naš dobar start, jer čim drugim opravdati katastrofalno loše suđenje Vasiljevića na ovom meču – zaključeno je u saopštenju predsjedništva FK Sutjeska.