Sudija iz Doboja pokvario derbi u Foči

01.09.2013.

FK Sutjeska - FK Kozara

Cirkus u režiji Vasiljevića

FOČA – Postojali su svi uslovi da najinteresantniji susret trećeg kola prvoligaškog karavana RS ispuni u potpunosti očekivanja. Derbi je počeo u predivnom ambijentu, u odličnim uslovima za igru i solidnom posjetom na tribinama stadiona pokraj Ćehotine. Igra je bila na zavidnom nivou uz veliku borbenost i zalaganje mladih igrača domaćeg tima i vrlo dobro izdanje gostiju iz Gradiške, što je objektivna fočanska publika umjela da nagradi čestim aplauzima.

Sve je to trajalo do 70. minuta kada je počela cirkuska predstava u režiji glavnog sudije Dražena Vasiljevića. Domaći tim je izveo brz kontranapad, loptu je sa lijeve strane u kazneni prostor Kozare ubacio Ivanović, tom prilikom gostujući igrač Berić je igrao rukom, bio je to očit prekršaj za najstrožu kaznu za sve prisutne na stadionu osim za glavnog arbitra ovog meča.

Već u sledećem napadu na polovini domaće ekipe dosuđen je prekršaj za Sutjesku a nakon toga navodno udaranje jednog gostujućeg igrača od strane domaćeg kapitena Nemanje Drakula Vasiljević je sankcionisao crvenim kartonom.

U 83. minutu dijeljenju fudbalske nepravde priključio se i pomoćni sudija Miodrag Pupčević koji nije signalizirao očit prekršaj iz njegove neposredne blizine gostujućih igrača nad Radom Radovićem a samo par sekundi poslije toga prekršaj Rada Radovića nad gostujućim igračem je sankcionisan isključenjem radi navodnog preoštrog starta i tada se definitivno vidjelo da je arbitar Vasiljević pogubio sve konce i da je zalutao na prvoligaške terene.

Sutjeska je ostala sa devet igrača a već u sledećem napadu gosti su postigli pogodak.

Inače susret je za domaći tim počeo kako se to samo poželjeti može. U 5. minutu nesmotrenost gostujućeg igrača Bosnića i golmana Đakušića iskoristio je Vladimir Radović i donio radost svom timu.

Dobru priliku da poveća vođstvo propustio je Filipović nakon kornera u 19. minutu.

Drugi dio utakmice pripao je gostima koji su stvorili nekoliko prilika ali su igrači Sutjeske u potpunosti uspjevali da kontrolišu situaciju do završnice susreta kada je brojčano jača i nadmoćnija Kozara izvela dobru akciju a ubacivanje sa lijeve strane Kojića u pogodak sa par metara pretvorio Srndović.

Sve kad se sabere više zadovoljstva za osvojeni bodom imaju gosti iz Gradiške a što se tiče dijeljenja sudijske (ne)pravde sigurno će biti podosta posla za takmičarske organe FSRS.

Sutjeska – Kozara 1:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 V.Radović u 5.; 1:1 Srndović u 84. min.
Gradski stadion.
Gledalaca 500.
Sudija: Dražen Vasiljević (Doboj) 5.
Žuti kartoni: Filipović, Sekulović,
D.Drakul, Simić (Sutjeska), Šatara (Kozara).
Crveni kartoni: Nemanja Drakul u 71. i Rade Radović u 83. min.

Sutjeska: Petrović 7, Filipović 7, Mrgud 7, V.Radović 7, N.Drakul 6,5, Simić 7,
Sekulović 6,5, Šuka 7 (od 90.min B.Radović-), R.Radović 6,5, R.Drakul 6,5 (od 62. min.Ivanović-), D.Drakul 7. Trener: Duško Rašović.

Kozara: Đakušić 6,5, Ujić 7, Bosnić 6, Perić 6,5, Jandrić 6,5, Srndović 7, Ojdanić 6,5, Berić 6,5, Gavrić 6 (od 46. min. Maksimović 6,5), Šatara 6,5
(od 72. min. Kozić -), Gigović 7. Trener: Igor Janknović.

Igrač utakmice: Dejan Drakul (Sutjeska).