U Rogatici nerješeno najrealnije

15.09.2013.

FK Mladost

ROGATICA – U veoma interesantnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici između imenjaka iz Rogatice i Bogutovog Sela, meč je na kraju okončan podjelom bodova.

Gledaoci na stadionu pokraj Rakitnice vidjeli su jedan promašen jedanaesterac za domaći tim, dva isključenja, jednog domaćeg i drugog gostujućeg igrača, i četiri pogotka, po dva sa obje strane.

Sve kad se sabere nerješen rezultat je i najrealniji ishod ovog susreta.

Domaći tim je od starta krenuo napadački pa je Zimonjić u 2. minutu pogodio stativu gola gostiju.

Uzvratili su igrači iz predgrađa Ugljevika prilikama Dragiše Lazića u 6. i Marinkovića u 9. minuti kada su šutirali preko gola Rogatičana.

Najinteresantniji detalj iz prvog poluvremena desio se u 17. minutu. Lazarević je u svom kaznenom prostoru igrao rukom, vrlo dobri sudija Došlo je bez razmišljanja pokazao na bijelu tačku, udarac sa 11 metara izveo je Tošović ali njegov šut je odbranio golman Đokić.

Do kraje prvog dijela prilike da donesu prednost domaćem timu su propustili Zimonjić u 23. i Tošović u 34. minutu.

Drugi dio utakmice počeo je prilikom domaćeg tima u 54. minutu kada je Tošovićev šut odbranio godstujući golman Đokić, a u 62. minutu je uzvratio Marinković kada se nije dao iznenaditi domaći čuvar mreže Ljubinac.

U 64. minutu igrač gostiju Slobodan Lazić pravi nepromišljen gest, bez lopte udara domaćeg igrača Nikolića a sudija Došlo mu pokazuje put u svlačionicu. To nije pokolebalo goste iz Bogutovog Sela koji su 2 minuta kasnije stigli do vođstva evrogolom Marinkovića.

Radost gostiju trajala je samo par minuta jer su Rogatičani nakon kornera i pogotka Bjelakovića u 68. minutu stigli do izjednačenja.

U 83. minutu ponovo hladan tuš za domaće navijače. Dobra akcija gostiju po desnoj strani, ubacivanje „rezerviste“ Sekanića i pogodak Simikića za 1:2.

Od 89. minuta i Rogatičani su ostali sa deset igrača jer je Đurović zaradio drugu opomenu i crveni karton.

Kada se očekivalo da će komlpetan plijen sa rogatičkog stadiona otputovati za Bogutovo Selo, u drugom minutu sudijske nadoknade uslijedio je solo prodor Nenada Tošovića koji je matirao nemoćnog Đokića za konačnih 2:2.

Mladost (R) – Mladost (BS) 2:2 (0:0)

Strijelci: 0:1 Marinković u 66.; 1:1 Bjelaković u 68.; 1:2 Similiž u 83.; 2:2 Tošović u 90. min.
Stadion SRC Rogatica.
Gledalaca 200.
Sudija: Slađan Došlo (I.Sarajevo) 8.
Žuti kartoni: Nikolić, Tošović (Mladost R), Kostić, Lazarević (Mladost BS).
Crveni kartoni: Slobodan Lazić u 64. min. (Mladost BS), Slobodan Đurović (Mladost R) u 89. min.

Mladost (R): Ljubinac 6, Rajak 6, Ćaćić 6, Bjelaković 6,5, Nikolić 6 (od 74. min. Živković -), Balčaković 7, Obradović 6,5 (od 83. min. Kulašrvić -), Tošović 7, Đurić 5, Sokolović 6 (od 59. min. Cerović 6), Zimonjić 6. Trener: Vlado Marković.

Mladost (BS): Đokić 6,5, Simić 6, Božić 6, Kostić 6, Lazarević 6,5, Blagojević 6, Džudžanović 6, Simikić 7, S.Lazić 5, Marinković 7 (od 79. min. Sekanić-), D.Lazić 7 (od 90. min. Smajić -). Trener: Dragomir Jovičić.

Igrač utakmice: Dragiša Lazić (Mladost BS).