37 godina postojanja Radio Foče

26.11.2013.

Radio-mirkofon

FOČA – Danas se navršilo 37 godina otkako se u Foči oglasio prvi elektronski medij. Tada je, 26. novembra 1976. godine počela sa radom Radio Foča. Za sve protekle godine Radio Foča nikada nije prestajala sa radom, tako da je i danas jedino opštinsko glasilo u gornjem Podrinju.

Predstvanici vlasti u opštini Foča, predstavnici političkih partija te sportisti i članovima udruženja koja djeluju u Foči, zadovoljni su radom i objektivnošću Radio Foče i svi su uputili čestitke zaposlenima.

Načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, istakao je da Radio Foča iz dana u dan opravdava svoju funkciju te radi sve bolje u interesu svih građana opštine Foča. Pohvalio je saradnju Radija sa administrativnom službom opštine te ukazao na smjernice daljeg razvoja jedinog medija u našem gradu.

– „Naša je želja da svoju putanju razvoja Radio Foča nastavi, da poveća obim i kvalitet programa, te poveća i broj radnika i da Radio Foča odgovri svemu onome što građani od tog medija očekuju. Nama je veoma značajno da u narednom periodu pojačavamo čujnost našeg Рadija, da obezbijedimo tehničke uslove da kvalitet signala bude što bolji i da u narednom periodu bude što više informacija iz svih mjesnih zajednica koje pokriva signal Рadio Foče“ – zaključio je Mašić. Želja opštine je da se Radio Foča uveže i sa drugim opštinama koje nemaju svoj medij, i trenutno se pregovara sa opštinama Novo Goražde, Čajniče i Kalinovik. Uvezivanjem ovih opština, Radio Foča bi postao regionalni medij, dodao je Mašić.

Čestitke, povodom 37. rođendana, Radio Foči uputili su predsjednik SO Foča Radojica Mlađenović, političke partije koje djeluju u lokalnom parlamentu, Boračka organizacija, Opštinska organizacija porodica poginulih boraca, Udruženje Tračak nade i Organizacija slijepih i slabovidih lica, preduzeća Izvor i Komunalac, Turistička organizacija opštine Foča, Muzej Stare Hercegovine i Savez studenata Parvoslavnog bogoslovskog fakulteta Sv. Vasilije Ostorški.

Čestitke povodom 37 godina postojanja uz pohvale za korektan i objektivan rad vezan za sportske manifestacije radio je dobio i od Fudbalskog kluba Sutjeska, Košarkaškog kluba Sutjeska, Odbojkaškog kluba Maglić, Stonoteniskog kluba Perućica, karate klubova Nipon i Ljubišnja, Teniskog kluba Foča, Spasilačkog kluba Volf, te folklornih društava Vila i Foča.

Sve uslove koji su postavljeni pred ovaj medij, radio Foča je ispunila, kako u kadrovskom, tehničkom i programskom segment, tako da posjeduje, stalnu dozvolu za emitovanje. Radio Foča svakodnevno emituje devet sati sopstvenog programa, od 08:00 do 17:00 časova, i djeluje u okviru Centra za kulturu i informisanje.