Građanski bolji od Varde

03.11.2013.

KK Varda HE 2013

VIŠEGRAD – Košarkaši višegradske Varde HE doživjeli su prvi premijerligaški poraz u novoj sezoni. Oni su na gostovanju u Bijeljini poraženi od ekipe Građanskog rezultatom 67:60.

Nakon dvije vezane pobjede protiv Zrinjskog u Mostaru i Posušja na domaćem terenu, Višegrađani nisu uspjeli savladati Semberce. Od samog starta meča, igralo se čvrsto u odbrani što je rezultovalo malim brojem poena na obe strane.

Nakon prvog poluvremena, domaći tim je uspio održati prednost stečenu u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 12:9. U drugoj četvrtini, izjednačena igra na obe strane (15:15).

Sa prednošću od tri poena iz prvog poluvremena, domaći ulaze u nastavak meča. Treći period igre ponovo bolje otvaraju domaći, te nakon deset minuta igre povećavaju prednost na 8 poena.

U završnici meča, Varda nije uspjela doći do preokreta, iako poslednji period igre dobija rezultatom 20:21.

U ekipi Varde samo pet igrača uspjelo se upisati u listu strijelaca. Aleksić je sa 18 postignutih poena ujedno bio i najbolji strijelac utakmice, uz 5 skokova i dvije asistencije. Marković je zabilježio 13 poena, Jošilo i Kastratović po 11 poena, te Ljujić 7.

U timu Građanskog, najbolji je bio Petronić postigavši 17 poena, dok su Vasilić i Gagović upisali po 10 poena.

U narednom 4. kolu koje je na programu 9. novembra, Varda HE će na svom terenu dočekati sarajevsku Bosnu. Ovaj susret je na programu od 19 časova.