Iza fudbalera Sutjeske uspješna jesenja polusezona

20.11.2013.

Duško Rašević

„Poletarci“ opravdali povjerenje

FOČA – Kada je nova Uprava Sutjeske na čelu sa Predsjednikom Miroslavom Dunjićem pred početak priprema za nastupajuću sezonu donijela odluku da u potpunosti podmladi ekipu i izvrši smjenu u stručnom štabu mnogi su sa nevjericom gledali u budućnost fočanskog prvoligaša. Ipak, “poletarci” Sutjeske su u potpunosti opravdali povjerenje, razuvjerili sve „nevjerne Tome“, odigarli vrlo dobro prvi dio prvenstva i zimsku pauzu dočekali na odličnom šestom mjestu.

Mladi i ambiciozni strateg Duško Rašević je prezadovoljan ostvarenim rezultatima ali smatra da je uz malo sportske sreće moglo biti i bolje.

– Kada smo obavili prozivku u julu i počeli pripreme imali smo na raspolaganju samo 7-8 fudbalera koji su okončali proteklu sezonu. Ekipi je priključen skoro kompletan juniorski pogon uz jedan dio igrača iz kadetrskog tima. Sve su to momci rođeni u Foči, osim napadača Neđa Šuke koji je već nekoliko sezona naš član. Pripreme smo odradili veoma kvlitetno i uz odličnu logistiku agilne Uprave potpuno spremni dočekali start prvenstva – govori trener Rašević.

Početak je bio odličan, u startu su ostvarene dvije pobjede i remi, potom je uslijedila serija promjenjivih rezultata, ekipu su pratile povrede i suspenzije.

– U 13. jesenjih kola ostvarili smo pet pobjeda, isto toliko remija i tri poraza, i osvojili 20 bodova. U nekoliko susreta smo platili danak neiskustvu pa smo bodove gubili u sudijskoj nadoknadi, jednostavno nedostajalo je malo i sportske sreće. Dobri rezultati još više dobijaju na značaju kad se zna da praktično više od polovine utakmica nismo igrali kompletni a uglavnom su nedostajali najiskusniji igrači – kaže Rašević .

Foča je oduvijek bila kolijevka i rasadnik fudbalskih talenata, to potvrđuje i ova generacija a na proljeće se očekuju još bolji rezultati.

– Trenutno smo jedna od najmlađih ekipa u prvoligaškom karavanu RS. Podatak da smo u svakom susretu prvog dijela prvenstva u sastavu imali najmanje po sedam-osam igrača ispod 21 godine sve dovoljno govori. Njihovo vrijeme tek dolazi. Teško je bilo koga izdvajati pojedinačno ali sigurno Sutjeska ne treba da brine za svoju budućnost – zaključio je Duško Rašević, agilni trener fočanskog prvoligaša.

Odlična odbrana

U trinaest prvenstvenih mečeva Sutjeska je dala 13 a primila 14 golova. Istina, napadači se nisu posebno istakli ali zato je odbrana jedna od najboljih u ligi. Samo je jesenji šampion zvornička Drina primila manje golova (7), dok drugo mjesto po broju primljenih pogodaka dijele Sutjeska i Napredak iz Donjeg Šepka čiji su golmani 14 puta vadili loptu iz mreže. Što se tiče strijelaca najviše pogodaka postigao je Neđo Šuka 5, potom slijede Jovan Simić i Miloš Sekulović sa po dva postgnuta gola, dok su po jedan pogodak postigli Radomir Drakul, Boško i Vladimir Radović i Ognjen Pljevaljčić.