“Kolo prijateljstva” odigrano u Gornjem Milanovcu

11.11.2013.

KUD FOCA igra

FOČA – Dječiji ansambli KUD-a Foča, proteklog vikenda, boravili  su kod svojih prijatelja KUD-a Šumadija u Gornjem Milanovcu. Zajednički koncert, koji predstavlja novo kolo prijetljstva ova dva društva, održan je u prepunoj sali  Doma Armije.

KUD FOCA muzej

Društvo iz  Foče se predstavilo sa dva dječija ansambla a domaćini sa tri ansambla. Folklorna publika u Milanovcu odavno je upoznata sa dugogodišnjim prijateljstvom ova dva Društva pa su sa velikim aplauzom i oduševljenjem podržali  mlade ansamble KUD-a Foča.

KUD FOCA Takovo

Pored koncerta domaćini su se potrudili da gostima iz Foče pokažu znamenitosti i neke privredne potencijale Gornjeg Milanovca. Upriličene su  posjete bitnim institucijama  iz oblasti kulture u Gornjem Milanovcu, izlet i obilazak Takova, muzeja sa stalnom postavkom posvećenom Drugom Srpskom ustanku, stare Crkve brvnare itd. Takođe, u nedelju dječijim ansablima organizovan je kraći izlet i obilazak Zlatibora.

KUD FOCA zlatibor

Posjeta KUD-a Foča Gornjem Milanovcu je nastavak “Kola prijateljstva”, koje su ova dva Društva počeli u aprilu koncertom i druženjem u  Foči, a  u avgustu nastavili  u Baru i Buljaricаma na zajedničkom ljetovanju.