Ove sedmice prohladno i pretežno oblačno

11.11.2013.

Vrijeme-oblačno

VRIJEME – U Republici Srpskoj će ove sedmice preovladavati prohladno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom i najvišom dnevnom temperaturom do 17 stepeni Celzijusovih, potvrđeno je danas Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sutra ujutro biće oblačno i prohladno sa slabom kišom, a po kotlinama i planinama tmurno i maglovito, ponegdje uz duže zadržavanje magle.

Do kraja dana zadržaće se pretežno oblačno vrijeme, uz povremenu i mjestimičnu kišu ili rosulju, a u popodnevnim časovima od jugozapada do juga promjenljivo vrijeme uz kraće sunčane intervale i uglavnom suvo.

Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeveroistočni, na jugu slaba i umjerena bura.

Jutarnja temperatura biće od četiri do sedam, na jugu do 10 stepeni, a na planinama od jedan do tri stepena Celzijusova. Najviša temperatura biće od sedam do 12 stepeni, na planinama oko četiri stepena, a na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 13. novembra, ujutru će biti hladno i pretežno oblačno sa slabom kišom povremeno, tokom dana oblačno i tmurno, uz povremeno slabu kišu, dok će u južnim krajevima biti duži period bez padavina uz mogućnost kraćih sunčanih intervala.

Najviša temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, na planinama oko pet, a na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 14. novembra, zadržaće se prohladno i pretežno oblačno vrijeme sa slabim mrazom na planinama, te slabom kišom i rosuljom u istočnim i sjevernim krajevima, a na zapadu i jugu tokom dana mogući su kraći sunčani intervali.

Najviša temperatura vazduha biće od šest do 11 stepeni, na planinama oko tri stepena, a na jugu do 16 stepeni Celzijusovih.

U petak, 15. novembra, nakon hladnog jutra, ponegdje sa kišom, tokom dana se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme. Najviša temperatura vazduha biće od šest do 10 stepeni, na jugu do 15 stepeni, a na planinama oko tri stepena Celzijusova.

U subotu, 16. novembra, sinoptičari predviđaju promjenljivo oblačno vrijeme, ponegdje sa sunčanim intervalima, a popodne pretežno oblačno sa slabom kišom na jugozapadu. Najviša temperatura vazduha biće od sedam do 12 stepeni, na planinama oko četiri stepena, a na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 17. novembra, biće oblačno s kišom, koja će biti intenzivnija od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, a najviša temperatura vazduha biće od pet do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.