Rogatički košarkaši “protutnjali” i Palama

20.11.2013.

KK Rogatica

I Feniks u nizu

ROGATICA – U odličnoj košarkaškoj predstavi, punoj preokreta, košarkaši Rogatice su nastavili uspiješnu seriju i zabilježili četvrtu pobjedu u nizu protiv solidne ekipe Feniksa.

Domaćim košarkašima  pripala je prva četvrtina, gosti iz Rogatice su ušli pomalo nervozno u susret, napravili su dosta grešaka što su igrači Feniksa iskoristili pa su stekli kapitalnu prednost od deset poena bilo je 21:11.

U drugom periodu potpuno druga slika na terenu, gosti su zaigrali mnogo angažovanije  posebno u poslednja tri minuta i u potpunosti su anulirali prednost domaćeg tima, pa se na odmor otišlo sa minimalnom  prednošću Rogatice, na semaforu je stajalo 35:36.

U nastavku susreta slika kao sa početka utakmice, do polovine treće četvrtine  vodila se izjednačena borba, a onda su igrači Feniksa ponajviše zahvaljujući greškama gostiju uspijeli da se odlijepe pa je ovaj period završen sa osam poena prednosti za ekipu iz Pala.

Uslijedila je uzbudljiva poslednja dionica, Rogatičani su dodali gas odigrali odlično u odbrani bili precizni u završnici. Domaći tim je za 7 minuta  postigao samo jedan poen dok su gosti sa druge strane napravili seriju od 17:0.

Tri minuta do kraja meča, Rogatica je imala osam poena prednosti i nazirao se pobjednik ali par grešaka gostiju je ponovo napravio susret neizvjesnim. Ipak, spretniji i sretniji u finišu meča  bili su Rogatičani i potpuno zasluženo slavili čime su zadržali mjesto u vrhu tabele i još jednom pokazali da će igrati vidnu ulogu u tekućem šamponatu prvoligaškog karavana RS.

U redovima domaćeg tima nešto bolji od ostalih bio je Milan Stanišić sa 22 postignuta poena. Sa druge strane, u redovima Rogatice “svoj dan” je imao Darko Rističević koji je takođe 22 puta koš Feniksa.

KK Feniks – KK Rogatica 73:77
(21:11; 14:25; 28:19; 10:22)

Sportska dvorana Peki u Palama.
Gledalaca 200.
Sudije: Miodrag Borovina (Vlasenica), Savo Ćosović (I.Sarajevo), Miljan Kovačević (Trebinje).
Delegat: Zoran Šarenac (I.Sarajevo).

Feniks: Nikolić 8, Inđić, Borovina, Janjić 4, Jokić 3, Tadić 12, Milošević, Stanišić 22, Gordić 8, Mišković, Soldar, Furtula 16. Trener: Duško Kuljanin.

Rogatica: Kojić, Đerić, Maletić, Mrkajić 9, Rističević 22, Puhalac 2, Tešević 4, Fulurija, S.Okiljević 4, Kosorić 6, Milidrag 15, Kovač 15. Trener: Mladen Šibalija.