Snijeg nije iznenadio

26.11.2013.
Snijeg na putu

Foto ilustracija

ROGATICA – Uz magistralni put Podromanija – Rogatica – Ustiprača i regionalni Rogatica – Sjemeć – Višegrad, za čije je zimsko održavanje zaduženo DOO „Romanijaputevi“, na području opštine Rogatica ima i 360 kilometara lokalnih puteva i 22 kilometara ulica u gradu za čiju prohodnost brinu službe lokalne zajdnice.

Prvi ovogodišpnji snijeg, čija visina je od 2 centimetra u gradu i 7 do 8 centimetara na Borikama, nije iznenadio ni jedne ni druge.

Milenko Skočajić, šef zimmske službe u „Romanijaputevima“ reče da su oni snijeg spremno dočekali. U maksimalnoj pripravnosti je potrebna mehanizacija, a obezbjeđena je i dovoljna količina soli i abrezivnog materijala za posipanje puteva.

Administrativna služba opštine održavanje svojih puteva povjerila je DOO „Ikonić komerc“ i DOO „Ileks“ iz Rogatice, dok će ulice u gradu čistiti JP „Komrad“, kao izvođači radova. Pošto visina snijega još nije prešla 10 centimetara, Zoran Janković, zadužen za odnose sa medijima, reče da mehanizacija nije intervenisala, a ako zatreba čišćenje će se vršiti po zonama i prioritetima. U prvim su ulica u gradu i putevi koji vežu opštinu sa mjesnim zajednicama i tako redom. Za zimsko održavanje puteva u nacrtu budžeta opštine za 2014. godinu planirano je 60.000 maraka.