Sutjeska prekinula uspješnu seriju Drine HE

02.11.2013.

Sutjeska-Drina 3:2

Preokretom do trijumfa

FOČA – Komšijski derbi u potpunosti je opravdao očekivanja. U odličnoj fudbalskoj predstavi Sutjeska je zabilježila značajnu pobjedu i prekinula seriju Višegrađana od osam utakmica bez poraza.

Prvo poluvrijeme pripalo je gostujućim fudbalerima koji su se radovali već u 6. minutu. Tešević je asistirao Soldaru, koji je sa 12-13 metara lob udarcem pogodio mrežu gola Sutjeske.

U 32. minutu igrači Drine HE su od sudije Lakića tražili da dosudi najsrtrožu kaznu nakon navodnog igranja rukom jednog od domaćih igrača, ali njegova pištaljka je ostala nijema.

Dva minuta kasnije gosti stižu do novog vođstva, bila je to ponovo dobra akcija Višegrađana. Soldar je uposlio Guzinu koji iskosa, sa desetak metar, pogađa lijevi donji ugao gola Fočaka.

U 37. minutu u kaznenom prostroru Drine HE Marković je igrao rukom a Lakić je pokazao na bijelu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Šuka i smanjio je prednost gostiju na 1:2.

U drugom dijelu susreta potpuno druga slika na terenu. Trener domaćeg tima Rašević je već u 50. minutu izvršio sve tri izmjene i ispostavilo se da je to bio ispravan potez.

Sutjeska do izjednačenja stiže u 55. minutu. Simić je izveo slobodan udarac iskosa sa 25 metara, pred golom gostiju najbolje se snašao Boško Radović i iz neposredne blizine matirao nemoćnog Govedaricu.

Do potpunog preokreta Fočaci stižu u 77 minutu. Boško Radović je odigrao povratnu loptu do Sekulovića, koji sa 17 metara postiže rijetko lijep pogodak za veliku radost domaćih igrača i navijača.

Na kraju treba dodati da je jedina slaba tačka ovog susreta bio glavni sudija Goran Lakić, koji je donio nekoliko čudnih odluka pa su na kraju utakmice predstavnici oba tima imali zamjerki na njegovo suđenje.

Sutjeska (F) – Drina HE 3:2 (1:2)

Strijelci: 0:1 Soldar u 6.; 0:2 Guzina u 34.; 1:2 Šuka u 37. (11 m); 2:2 B.Radović u 55.; 3:2 Sekulović u 77. min.
Gradski stadion.
Gledalaca: 300.
Sudija: Goran Lakić (Brčko) 5.
Žuti kartoni: Ivanović, Simić, V.Radović, R.Radović, Mrgud, N.Drakul (Sutjeska), Marković, Ig.Mirković, Soldar (Drina HE).

Sutjeska: Petrović 6,5, R.Drakul 6 (od 50.min V.Radović 7), Filipović – (od 41. min. R.Radović 7), Simić 7,5, Šuka 7, D.Drakul 7, Mrgud 6,5, O:Pljevaljčić – (od 33. min, Sekulović 7,5), N.Drakul 7, Ivanović 7, B.Radović 8.

Drina HE: Govedarica 6, Pavlović 7, Damjanović 7, Marković 6,5, Ig.Mirković 6,5, Guzina 7, Iv.Mirković 6,5 (od 85.min. Šimšić-), Tasić 7, Tešević 7, Bojat 7, Soldar 7 (od 83.min. Spajić -).

Igrač utakmice: Boško Radović (Sutjeska).