Sutjeska se vratila neporažena iz Zvornika

11.11.2013.

FK Sutjeska

Plan ispunjen, remi za kraj

FOČA – Fudbaleri Sutjeske su se vratili neporaženi sa poslednjeg gostovanja u jesenjoj polusezoni. Izabranicima Duška Raševića je jedinim pošlo za rukom da odnesu bod u prvom dijelu prvenstva lideru zvorničkoj Drini.

– Plan smo u potpunosti isapunili, zmsku pauzu dočekujemo na visokom šestom mjestu i smatramo da je to veliki  uspijeh s obzirom da smo u novu sezonu ušli sa potpuno podmlađenom ekipom. Naš mladi sastav je i u susretu protiv aktuelnog prvaka jesenje polusezone Drinom pokazao karakter,volju i borbenost i stigli smo do remija, a da smo slučajno trijumfovali ne bi bilo nezasluženo. Osvojen bod još više dobija na značaju kad se zna da smo nastupili bez četvorice standardnih prvotimaca, Jovana Simića, Radomira i Vladimira Radovića i Marka Mrguda, govori  Rašević.

Za fočanske fudbalere nastup u Zvorniku nije bio i kraj polusezone, Sutjesku očekuje susret 1/4 finala kupa RS protiv gatačke Mladost naredne srijede na stadionu pokraj Ćehotine.

– Došli smo blizu završnice najmasovnijeg takmičenja i želja nam je da se plasiramo u polufinale. Svakao da bi to bila kruna dobrih rezultastata u protekolj godini. Neće biti lako protiv komšija iz Gacka, rivalitet između naša dva kluba traje odavno i ovaj susret dođe kao šlag na tortu na zatvaranju sezone pred našim navijačima. Nažalost, ni u ovom susretu nećemo biti kompletni, nedostajaće par igrača, ali ubijeđeni smo da možemo ostvariti cilj, zaključio je Duško Račević trener Sutjeske.