Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma

04.12.2013.

Turistička organizacija Foča u Kragujevcu

FOČA – U Kragujevcu je od 28.-30. novembra održan peti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Na sajmu je učestvovalo preko 100 izlagača iz Srbije i zemalja iz regiona a prisutnima su se predstavile Turističke organizacije gradova i opština, turističke agencije, udruženja, hotelijeri, kao i ostali turistički privrednici.

Ovaj sajam, svake godine bilježi sve veći broj izlagača i posjetilaca. U njegovom okviru organizovan je i bogat stručni i zabavni program i to je, pored generalno dobre organizacije, zasigurno još jedan od razloga što je kragujevački sajam turizma u ekspanziji i što bilježi veliki broj izlagača i posjetilaca.

S obzirom da je grad Kragujevac u pobratimskim odnosima sa opštinom Foča, Turistička organizacija opštine Foča je na sajmu imala obezbijeđen izlagački štand. U skladu sa dobrim odnosima i vezama sa susjednom opštinom Plužine, a zahvaljujući i realizaciji zajedničkih projekata prekogranične saradnje, zajedno sa turističkim potencijalima Foče izložena je i predstavljena ponuda ove crnogorske opštine.

Opšti je utisak da je sajam bio veoma uspješan, dobro organizovan, kvalitetno dopunjen stručno–zabavnim programom, tako da su na njemu ostvareni značajni poslovni kontakti.

Naredni sajam na kojem će učestvovati Turistička organizacija opštine Foča je sajam turizma u Beogradu, koji će se biti organizovan krajem februara 2014. godine.