Odbojkašice Mladosti poražene od BL Voleja

22.12.2013.
ŽOK Mladost Rogatica

Foto arhiva

Lider se provukao u Rogatici

ROGATICA – U veoma interesantnoj i do kraja neizvjesnoj utakmici odbojkašice vodeće ekipe na tabeli BL Voleja su bile sretnije i napustile rogatičku dvoranu uzdignuta čela.

Mladost je pružila jak otpor lideru kome su u prvom dijelu prvenstva nanijeli dosad jedini poraz, malo je nedostajalo da taj uspjeh ponove i u svojoj dvorani ali na kraju su ipak morale čestitati gošćama iz Banjaluke.

BL Volej je bolje otvorio utakmicu, na prvom tehničkom tajm autu je imao prednost 5:8, ipak domaće odbojkašice su stigle do izjednačenja 12:12 a potom je ponovo uslijedila odlična serija gošći koje su u završnici vodile sa 17:24.

I kada su svi u dvorani očekivali da će Banjalučanke lagano riješiti prvi set u svoju korist prenuo se domaći sastav, anulirao prednost i poveo 25:24. Ipak odbojkašice BL Voleja su bile spretnije i na kraju riješile ovu dionicu na razliku, bilo je 28:30 za 0:1 u setovima.

U drugom periodu Rogatičanke su zaigrale mnogo angažovanije, vodile su u dva navrata sa sedam poena razlike ali imale su i dosta oscilacija u igri pa su Banjalučanke uspijevale da se vrate nakon 14:7 na 14:14 i u završnici kod vođsta Mladosti 21:14 na samo poen razlike bilo je 21:20. Međutim, nije bilo snage i za potpun preokret pa je na kraju bilo 25:23 za izjednačenje 1:1.

Treći set je u potpunost pripao trenutnom lideru na tabeli i to je jedini dio slabe igre domaćeg tima o čemu govori i rezultat 11:25 za vođstvo Banjalučanki od 1:2.

Ponovo su Rogatičanke sjajno zaigrale na početku čevrtog seta. Na prvi tehnički odmor se otišlo pri rezultatu 8:3, prednost je održavana sve do sredine ovog dijela igre i vođsta od 17:9 a potom slijedi nagli pad u igri što gošće na najbolji način koriste, ponajviše odličnim servisom se približavaju iz poena u poen i stižu na 17:15. Uslijedila je uzbudljiva završnica, domaće odbojkašice su stigle do 23:19 a gošće u tim trenutcima pokazuju da nisu slučajno vodeća ekipa na tabeli i ponovo na razliku riješavaju ovaj set u svoju korist 24:26 ua konačnih 1:3.

OK Mladost – UOK BL Vooley 1:3

Sporska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 100.
Sudije: Jovica Turanjanin (I. Sarajevo), Bojana Miličević (Pale).
Delegat: Krato Ivanović (Foča).
Setovi: 28:30; 25:23; 11:25; 24:26.

OK Mladost (R): Racković, Novaković, T.Džida, Janković, Janjić, L.Popović, Andrić, I.Popović, V.Džida, Gladanac. Trener: Milan Ždrnja.

UOK BL Vooley: Zeljković, Đapa, Crnčević, Mašanac, M.Savić, Plavšić, Bogičević, Udovičić, Šarkanović, Ivković, Simić, T.Savić. Trener: Dračo Madžar.