Otvorena kancelarija prekograničnog regiona Drina-Tara [VIDEO]

23.12.2013.

Kancelarija SVG u Višegradu

SJEDIŠTE DRINA-TARA REGIONA

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković otvorio je kancelariju SVG RRD – Stalne radne grupe za regionalni razvoj u Jugoistočnoj Evropi, koja će pokrivati prekogranični region Drina-Tara.

– Opština Višegrad je prepoznala značaj ovog prekograničnog projekta, koji finansira Evropska unija, pa je sa zadovoljstvom obezbjedila uslovne prostorije za rad, izjavio je Mišković.

On je dodao da će kancelarija SVG RRD, koja je smještena u obnovljenoj zgradi bivšeg MUP-a, imati stalnu i veliku podršku opštine Višegrad.

– Nadam se da će svi projekti, koji ovdje budu odabrani, ugledati svjetlo dana i imati pozitivne efekte, kako za region Drina-Tara, tako i za opštinu Višegrad, naglasio je Mišković.

Po riječima koordinatora SVG RRD, Predraga Markovića, u ovaj projekat je uključeno 14 opština: Višegrad, Rudo, Goražde, Srebrenica, Bratunac, Milići, Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina, Bijelo Polje i Pljevlja.

SVG RRD je međunarodna, međuvladina organizacija u koju su uključeni članovi iz državnih institucija nadležnih za poljoprivredu i ruralni razvoj pojedinih zemalja članica i teritorija Jugoistočne Evrope, a ima za cilj sprovođenje unapređenje poljoprivrede i ruralnog razvoja kroz regionalnu saradnju i poboljšanje životnih uslova.

Kako je najavljeno kancelarija će sa redovnim aktivnosti početi 16. januara 2014. godine.