Pripreme za bezbjednu proslavu praznika u Čajniču

25.12.2013.
Čajniče pod snijegom

Foto arhiva

ČAJNIČE – Pripadnici Policijske stanice Čajniče pojačaće angažovanje na terenu da bi obezbijedili bezbjedan doček i proslavu novogodišnjih i božićnih praznika, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.

Na inicijativu komandira Policijske stanice Čajniče, juče je održan sastanak Foruma za bezbjednost građana kome su, osim predstavnika policije, prisustvovali i predstavnidžci opštine Čajniče, inspekcijskih službi, prosvjetnih i zdravstvenih ustanova, Centra za socijalni rad, komunalnih preduzeća i drugih ustanova.

Na sastanku su razmatrane mjere i aktivnosti koje se preduzimaju i koje preduzeti nadležni organi, policija i inspekcijske službe radi bezbjednog dočeka i proslave novogodišnjih i božićnih praznika, jer se očekuje pojačan priliv građana koji dolaze iz inostranstva.

Na sastanku je dogovoreno i da se preduzmu određene mjere i aktivnosti na suzbijanju nelegalne prodaje i korištenja vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, da bi predstojeći praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.