Rogatički košarkaši poraženi u Bileći

01.12.2013.

KK Rogatica

Kraj uspješne serije

ROGATICA – U najinteresantnijem susretu osmog kola I lige RS košarkaši HEA su savladali Rogaticu 73:59 (15:12; 20:15; 13:24; 25:8).

U vrlo dobroj košarkaškoj predstavi Bilećani su zabilježili sedmu pobjedu i prekinuli odličnu seriju Rogatičana od šest mečeva bez poraza.

– Derbi je opravdao očekivanja i krajnji rezultat nije i pravi omjer snaga na terenu.

HEO je trijumfovao sa 14 poena razlike ali da smo poboljšali igru u odbrani i imali uspješniju završnicu u finišu utakmice, stvari su mogle izgledati mnogo drugačije.

U prvom dijelu susreta Bilećani su za nijansu bili bolji pa se na odmor otišlo pri rezultatu 35:27.

Shvatili smo da se možemo ravnopravno nositi sa domaćinom, imali smo viziju u poluvremenu kako da stignemo do povoljnog rezultata.

Igrači su to odlično pokazali u trećem periodu kada smo u potpunosti preokrenulu rezultat u našu korist i poveli sa tri poena prednosti.

I početak posljednje dionice bio je povoljan za naš tim, imali smo u jednom periodu prednost od sedam koševa a onda je uslijedio pad u igri što je iskusni domaćin maksimalno iskoristio i na kraju ostvaro pobjedu.

Ipak nismo nezadovoljni, bili smo i oslabljeni u ovom meču, nedostajalo je koncentracije ali i sportske sreće a treba uzeti i činjenicu da su Bilećani jedna od najboljih ekipa u ligi – zaključio je Mladen Šiblija, trener rogatičkih košarkaša.