Sutjeska u derbiju nadigrala Rogaticu

22.12.2013.
KK Rogatica - KK Bratunac

Foto arhiva

Trijumf Fočaka za jesenju titulu

ROGATICA – Derbi je ispunio očekivanja, u vrlo dobroj košarkaškoj predstavi igrači Sutjeske su stigli do zaslužene pobjede protiv domaćeg sastava. Dvorana u Rogatici je bila poprilično ispunjena a atmosferu su dobro podgrijali domaći i gostujući navijači koji su tokom cijelog susreta bodrili svoje pulene.

Gostujući sastav je bolje otvorio utakmicu pa su već nakon prvog perioda imali prednost od sedam poena razlike, bilo je 13:20.

U drugoj četvrtini domaći igrači su pokazali mnogo bolju igru, naročito u odbrani, anulirali su prednost Fočaka pa se na odmor otišlo sa samo poenom viška za goste, na semaforu je stajalo 30:31.

I natavak utakmice je protekao u izjednačenoj igri sve do četiri minuta prije kraja treće dionice a onda su se gosti odlijepili, ponajviše zahvaljujući odličnoj skok igri i čvrstoj odbrani a uz to su vezali i tri “trojke”, napravljena je serija od 9:0 pa se u završnicu ušlo sa velikih 12 poena razlike za Sutjesku.

Gosti su mudro čuvali stečenu prednost, u posljednoj četvrtini nisu dopustili domaćem sastavu da se razigra i na kraju su stigli do velike pobjede od 16 poena razlike, bilo je 56:72.

Utakmicu je najviše odlučila i “duža klupa” Sutjeske, dok su igrači Rogatice i u ovom meču bili hendikepirani neigranjem dvojice standardnih prvotimaca Darka Rističevića i Bojana Puhalca koji nisu natupili radi povreda.

U domaćem sastavu su iznad prosjeka bili Nemanja Okiljević sa 17 postignutih poena, dok je Miroslav Milidrag 15 puta pogađao protivnički koš. U gostujućem sastavu briljirao je Stefan Živković sa 26 postignutih koševa a Ivan Radović je bilo precizan 15 puta.

Sutjeska iako odmara u posljednjem kolu ovim trijumfom je obezbijedila jesenju titulu, dok je iza košarkaša Rogatice pored poraza uspješna polusezona i završiće prvi dio prvenstva među četiri prvoplasirane ekipe, u posljednjem kolu ih očekuje novi derbi jer gostuju kod banalučkog Borca.

KK Rogatica – KK Sutjeska 56:72

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca: 500.
Sudije: Miodrag Borovina (Vlasenica), Mile Vujadinović (Bratunac), Savo Ćosović (I.Sarajevo).

Rogatica: Kojić 1, Buljugija, Balčaković, Mrkajić 11, N.Okiljević 17, Maletić, Tešević 6, Fulurija, S.Okiljević, Kosorić 2, Milidrag 15, Kovač 4. Trener: Mladen Šibalija.

Sutjeska: Kapuran, I.Radović 15, Šolaja 2, Bodiroga 4, Vidojević, S.Radović, Milanović, Sekicki 2, Damjanac 11, Radak 2, Devrnja 10, Živanović 26. Trener: Ljubiša Kovačević.