Ustupci za preduzetnike

07.12.2013.

Sastanak sa preduzetnicima u Rudom

RUDO – U četvrtak, 5. decembra, u maloj sali Doma kulture u Rudom održan je najavljeni sastanak samostalnih preduzetnika sa predstavnicima opštinske vlasti.

Sastanku je prisustvovao manji broj preduzetnika sa područja opštine Rudo, kao i predstavnici opštinske vlasti: načelnik opštine Rato Rajak, zamjenik načelnika opštine Mitar Vidaković, načelnik Odjeljenja za privredu Dragan Pavlović, načelnik Odjeljenja za opštu upravu Dragan Jovanović, predsjednik SO Velibor Ćirović i opštinski inspektori.

Neposredan povod za sazivanje sastanka bilo je nezadovoljstvo samostalnih preduzetnika ograničenjem trajanja radnog vremena trgovinsikih, trgovinsko–zanatskih i uslužnih radnji.

Sastanak sa preduzetnicima u Rudom

Na sastanku se najviše i raspravljalo o ovom problemu ali i o slučajevima nelegalnog rada, o parking mjestima u gradu i ostalim problemima u ovoj oblasti.

Nakon duge rasprave zaključeno je da se izvrši izmjena skupštinske odluke o radnom vremenu ovih objekata, u smislu produženja radnog vremena nedjeljom, sa dosadašnjih pet sati na radno vrijeme koje važi za radne dane.

Takođe je dogovoreno da inspekcijske službe pojačaju kontrolu i sankcionišu nelegalan rad.

Predložene su i izmjene odluke o bezbjednosti saobraćaja u pravcu oslobađanja nekih parking mjesta za dostavna vozila. Na kraju je dogovoreno da se ovakvi sastanci redovno održavaju i to najmanje 2 puta godišnje.