Veliki projekat velike firme

04.12.2013.

Nebojša Radmanović i Mile Lakić

VIŠEGRAD – Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je danas da je preduzeće “Hidrolektrane na Drini” u Višegradu jedan od pozitivnih primjera uspješnog rada i poslovanja.

Radmanović je tokom posjete Hidroelektrani “Višegrad” ocijenio da elektroenergetski sektor karakteriše BiH, a posebno Republiku Srpsku, ali da postoji još mnogo neiskorištenog hidroenergetskog potencijala.

“Jedan od pozitivnih primjera uspješnog rada i poslovanja je preduzeće `Hidroelektrane na Drini` u Višegradu, koje iz godine u godinu obara rekorde u proizvodnji struje i postiže sve bolje poslovne rezultate”, rekao je Radmanović.

Nakon što ga je direktor preduzeća Mile Lakić upoznao sa projektom rješavanja curenja 15 metara kubnih vode ispod pregradne brane Hidroelektrane “Višegrad”, Radmanović je ocijenio da će hidroelektrana imati još veću proizvodnju kada se ovaj projekat završi.

Lakić je pojasnio da je ovo trenutno jedan od najvećih projekata u Srpskoj i BiH, koji će koštati 22 miliona KM.

“Kad krajem ljeta naredne godine radovi budu završeni, višegradska hidroelektrana će proizvoditi pet odsto više električne energije nego što sada proizvodi”, dodao je Lakić.