Andrićgrad – ne samo nacionalni, već i internacionalni projekat

22.01.2014.

Andrićgrad

ANDRIĆGRAD – Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica rekao je Srni da je podrška prvog potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića izgradnji Andrićgrada dokaz da je ovaj projekat ne samo od nacionalnog, već i od internacionalnog značaja.

“Vučić je odavno shvatio značaj postojanja Andrićgrada i u više navrata se interesovao kako napreduju radovi i kada će on biti završen”, dodao je Kusturica.

On je istakao da je veoma značajna Vučićeva podrška u stvaranju grada posvećenog jednom nobelovcu, što je jedinstven slučaj u svijetu.

“U ovom trenutku, to je i odgovor svim ‘nevjernim Tomama’ da će grad od kamena biti na vrijeme završen i da će imati veoma važnu misiju, pa i u svjetskim razmjerama”, naglasio je Kusturica, idejni tvorac Andrićgrada.

Vučić je juče, nakon razgovora sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekao da Srbija nastavlja da podržava izgradnju Andrićgrada, jer smatra da je to od velikog kulturnog, istorijskog i životnog značaja ne samo za Republiku Srpsku, već i za Srbiju.