Snop u Mome domu

25.01.2014.

Moj dom Rogatica

ROGATICA – Članice Udruženje žena „Snop“ Gučevo iz Rogatice danas (25.01.2014.) posjetile su ustanovu za stara lica „Moj dom“ u Rogatici. Zajedno su radili ručne radove, uveselile su, razgovorile i provele jedan dan sa ovim ljudima tzv. treće životne dobi.

Inače, sa početkom nove kalendarske godine Udruženje „Snop“ krenulo je u realizaciju projekta „Žensko preduzetništvo kao način ruralnog razvoja lokalnih zajednica“, finasiranog od strane Fondacije OAK. Projekat će se provoditi na području opština Rogatica, Sokolac i Han Pijesak i trajaće godinu dana. Projektne aktivnosti predstavljaju kontinuitet predhodnih projekata Udruženja i jedan su od načina za sistemska i trajna rješenja problema žena u ruralnim zajednicama.

Moj dom Rogatica

Projektne aktivnosti će se provoditi u dva pravca: žene će biti animirane i osposobljene za proizvodnju tradicionalnih rukotvorina, te uvezane u socio-ekonomsku mrežu, uključujući i zajedničku regionalnu agro-etno sekciju; sa druge strane djelovaće se prema lokalnim zajednicma projektnih opština u cilju ugradnje ženskog preduzetništva u razvojne programe i planove opština, što bi rezultiralo kranjim efektom – rodno odgovornim budžetima i trajnom i kontinuiranom podrškom ženskom preduzetništvu, kao jednom od mogućih vidova razvoja ruralnih zajednica.

Takođe je u planu i izrada Strateškog plana organizacije za period 2014-2018.