Sutjeska vreba Premijer ligu

20.01.2014.
Sutjeska - Čelik

Foto arhiva

FOČA – Fudbaleri Sutjeske ne odustaju od borbe za Premijer ligu BiH. Na prozivci pred početak priprema za nastavak prvoligaške sezone, istaknuto je da su dva glavna cilja kluba iz Foče: finale entiteskog kupa i plasman u elitno BH društvo.

Sutjeska ima jedan od najmlađih timova u Prvoj ligi RS, a jesenju polusezonu je završila na 6. mjestu, sa osam bodova manje od vodeće Drine iz Zvornika. U proljećnoj polusezoni Fočake bi mogao pojačati iskusni napadač Zlatko Đorić, koji je prethodnu polusezonu nastupao sa Slogu iz Doboja, a ranije je igrao i za Radnik iz Bijeljine, Rudar iz Prijedora, Modriču, Borac…

– U pregovorima smo sa Đorićem. Ostale su još neke nijanse da se dogovorimo, ali se nadam da će biti sve kako treba i da će on pristupiti našem klubu. To bi za nas bilo veliko pojačanje, na putu ka finalu Kupa RS. Normalno, naše ambicije su uvijek Premijer liga i mi ćemo i dalje ostati pri tome. Napadaćemo svim silama da to ostvarimo, da igramo u najjačem rangu države – kaže predsjednik Sutjeske, Miroslav Dunjić.

U toku zimske pauze, Sutjesku je napustio Vladimir Radović, dok je Neđo Šuka na probi u Donjem Sremu i postoji mogućnost da se vrati u Foču, ako ne dogovori angažman u srpskom superligašu. Dres Sutjeske ponovo je obukao Mladen Đoković, igrač koji je ponikao u tom klubu, a koji je prethodnih nekoliko godina igrao za OFK Beograd i Sinđelić. Iz juniorskog pogona, prvom timu priključeni su Anđelko Vukadinović i Blagoje Ćubić, a šansu će dobiti i Marko Vuković, rekreativac koji je pažnju skrenuo odličnim igrama na turnirima u malom fudbalu. Prozivci su se odazvala 22 igrača.