Požar u rogatičkom „Peletu“

26.02.2014.

Požar u Peletu u Rogatici

IZGORJELA PEĆ ZA SUŠENjE PILjEVINE

ROGATICA – U DOO „Pelet“, drugom proizvodnom kolektivu čiji je vlasnik poznati rogatički privrednik Miladin Pandurević, u noći između utroka i srijede, oko 21 čas, došlo je do požara u kome je izgorjela peć za sušenje piljevine od koje se izrađuje pelet, na tržištu sve traženiji proizvod za grijanje stanova i drugih objekata.

U ovom požaru povrijeđena su dva radnika „Peleta“. Radi se o Neđi Rosiću i Milanu Despetu, koji su nakon ukazane porve pomoći u rogatičkom Domu zdravlja, upućeni na liječenje u Bolnicu Foča. Prema prvim informacijama radi se o lakšim povredama i njihovi životi nisu ugroženi.

Uzrok i šteta pričinjena u ovom požara se još utvrđuju. Ali, vlasnik firme Pandurević trvrdi da se radi o svjesnoj grešci radnika koji je radio u ovoj smjeni. On reče da radnik namjerno nije dozirao potrebnu količinu sirove piljevine zbog čega je došlo do pregrijavanja peći i paljenja većž osušene piljevine iz predhoidnog turnusa.

Prema riječima Pandurevića direktna i indirektna šteta biće najmanje 100.000 maraka, a on ozbiljno razmišlja da li uopšte da organizuje ovu liniju proizvodnje u kojoj se dnevno proizvodi i do 25 tona peleta, jer nema podrške od radnika.

I požar u njegovoj fabrici „Drvilik“ do koga je došlo krajem marta 2010. godine, tvrdi Pandurević, rezultat je svjesneopstrukcije zaposlenh radnika, koji traže posao a prema radnim zadacima se nonšalantno odnose.

Inače, Pandurević je uputio sve pohvale radnicima Teritorijelne vatrogasne jedinice u Rogatici. Na lice mjesta sa dva vatrogasna vozila došli su u rekordnom vremenu i efinasnom intervencijom lokalizovali su vatrenu stihiju i spriječili njeno prenošenje na krovnu konstrukciju i ostali dio objekta u kome je došlo do požara.