U čast Lazi Kostiću: Snove snivam…

02.02.2014.

U čast Lazi Kostiću u Rogatici

ROGATICA – Povodom dana rođenja velikog srpskog pisca, Laze Kostića, u Narodnoj biblioteci Rogatica 31. januara održana je manifestacija posvećena ovom poznatom srpskom književniku.

Članovi Dramsko-recitatorske sekcije Narodne biblioteke Rogatica prvo su prisutne podsjetili na elemente biografije i zanimljiv život književnika, koji je bio jedan od obrazovanijih ljudi svoga vremena. Između ostalog i poliglota koji je govorio 8 svjetskih jezika. Zatim su uslijedile recitacije Lazine poezije.

U čast Lazi Kostiću u Rogatici

Gosti manifestacije bili su i najmlađi rogatički pjesnici Mladen Zeljaja i Nikola Sorak. Mladen je učenik 6. razreda Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici i tek započinje svoje pjesničko stvaranje u školskim klupama. On svojim dječijim ali zato pjesničkim okom lucidno zapaža svijet oko sebe i pretače ga u stihove. Nikola Sorak je nešto „stariji“, on je maturant onovne škole, ali je iza njega veliki broj napisanih stihova; zatim nekoliko značajnih književnih nagrada, pa čak i jedna objavljena knjiga. S obzirom na to da je Nidžino „Raspjevano djetinjstvo“ objavljeno još 2011. Godine, ali da knjiga nikad nije promovisana, rukovodilac Narodne biblioteke Rogatica Anđelka Đerić čvrsto je obećala da će ova ustanova za njegovanje lijepe riječi organizovati Sorku promociju. Najvjerovatnije u aprilu mjesecu ove godine.

I još pozitivan utisak da je manifestacija posvećena Lazi Kostiću bila sasvim pristojno posjećena.