Aktiv žena SNSD Višegrad uz brojne akcije i poklone obilježio dan žena

08.03.2014.

SNSD Višegrad

VIŠEGRAD – Članice Aktiva žena SNSD Višegrad uz brojne akcije, kako bi se ukazalo na položaj, prava, dostignuća i mogućnosti žena obilježile su 8. mart – Međunarodni dan žena.

Predsjednica Aktiva žena dr Sonja Mitrašinović kaže da je bitno da se o ženama vodi računa tokom cijele godine, odnosno da se poštuju ravnopravnost, jednakost, ali i zdravlje žene.

– Upravo sa tim ciljem organizovali smo akciju promocije zdravlja i prava žene na ovaj dan. Ovo je dan kada se svi sjete žene, a naš cilj je da podsjetimo ženu na njeno zdravlje, kako bi bile zdrave i korisne sebi i svojim porodicima.

Ona je dodala da su podijeljeni flajeri namjenjeni svim uzrastima od tinejdžerki do žena srednje životne dobi.

Aktiv žena u svojoj akciji podjelio je oko 1000 flajera koje se bave prevencijom zdravlja žene i uz njih prigodne poklone svim damama.

Zadovoljne sugrađanke nisu krile zadovoljstvo i osmjeh na licima, a poručili su da je ovo svijetao primjer ukazivanja pažnje na Dan žena.

Dan ranije, 7. marta članice Aktiva žena obišle su Mjesne odbore i ukazali pažnju i poštovanje starijim sugrađankama, među kojima posebno ističu nekadašnju predsjednicu Aktiva žena Milojku Polić.

– Izuzetno mi je drago da ste se sjetili i poklonili nam posebnu pažnju na ovaj dan. Srećna sam što je Aktiv žena SNSD upriličio druženje sa svojim članovima, istakla je Polićeva.

Tokom obilaska mjesnih odbora, članice su posjetile i najstariju Jevrejku na prostoru od Sarajeva do Bijeljine, Bukicu Romano i uručili joj prigodan poklon.

Predsjednik SNSD Višegrad Tomislav Popović čestitao je 8. mart svim ženama, uz poruku da ovaj dan provedu u prijatnoj atmosferi sa najdražima.

On je istakao da je uloga žene veoma bitna u politici i da treba promovisati uspjehe žena i boriti se protiv stereotipa i predrasuda.

Aktiv žena Višegrad zahvaljujući pomoći profesora Emira Kusturice nastavlja svoje druženje večeras u Andrićgradu.

– Biće ovo prilika da članice Aktiva žena i simpatizeri SNSD uživaju u proslavi 8. marta na poseban način i uz posebne čari onoga što nudi Andrićgrad, poručile su članice Aktiva žena SNSD Višegrad.