Košarkaši igrali za Nikolu Mojevića

13.03.2014.

KK Rogatica - KK Varda

ROGATICA – Danas, 13.03. je „Svjetski dan bubrega“. Cilj obilježavanja ovog dana jeste podizanje svijesti o životno važnoj ulozi bubrega i širenje poruke da su bolesti bubrega česte, štetne i da se mogu liječiti. Svaka deseta odrasla osoba ima neki oblik oštećenja bubrega, a u 90% oboljelih bolest ostaje neprepoznata sve do konačnog zatajivanja bubrega.

Mlađani Nikola Mojević, dvadesetjednogodišnjak, već nekoliko godina vodi tešku bitku sa bolešću ovih organa. Jedan bubreg ne radi mu nikako, a drugi radi sa niskim procentom aktivnosti. Skoro je i on stao. Transplantacija je jedino rješenje za njegovu bolest. Ni jedno od roditelja, iz zdravstvenih razloga, ne može da mu daruje svoj bubreg, a mlađi brat i sam ima problema sa radom ovih organa. Transplantacija u Srbiji košta oko 100 hiljada marak, a koje Mojevići – nemaju.

U želji da daju svoj doprinos liječenju mladića košarkaši KK „Rogatica“ sinoć su, u rogatičkoj sportskoj dvorani, odigrali humanitarnu utakmicu sa ekipom KK „Varda HE“. Ulaznice po cijeni od 2 KM kupilo je 318 Rogatičana. Kompletan prikupljeni iznos rogatički košarkaši uplatiće na na račun Mojevića, za Nidžino liječenje. Takođe, svi oni koji su u prilici da pomognu mogu to učiniti uplatom kod Nove banke, na račun broj 555-002-81561838-10.

Inače, humanitarna košarkaška utakmica završena je pobjedom Varde, rezultatom 53:48.