Mali fudbaleri na Palama osvojili drugo mjesto

18.03.2014.

Škola fudbala Rogatica na Palama

ROGATICA – U finalnoj utakmici „Mini-maxi“ lige na Palama dječaci Škole fudbala „Mladost“ Rogatica godište 2001. poraženi su od domaće ekipe “Olimp” sa 2:0. Iako su tokom cijele utakmice uglavnom bili bolji tim, veliki broj propuštenih prilika uticao je na konačan rezultat, pa su se rogatički mali fudbaleri morali zadovoljiti drugim mjestom.

Paljani su do prednosti došli osam minuta prije kraja utakmice, poslije jedne nesigurne intervencije odbrambenih igrača. Nakon primljenog gola, naši dječaci su i dalje nastavili sa napadima, ali lopta jednostavno „nije htjela u gol“ odličnog golmana Jokića.

Rogatički fudbaler Srđan Šarenac proglašen je za najboljeg igrača turnira. Malo je nedostajalo da rogatičani dobiju i nagradu za najboljeg golmana, ali je posljednja utakmica presudila u korist golmana „Olimpa“ Jokića. Rogatički čuvar mreže Marko Karišik u 17 utakmica primio je samo 6 golova.

Godište 2002. rogatičke Škole fudbala nije uspjelo da se oporavi od poraza u polufinalnoj utakmici, pa su u utakmici za treće mjesto poraženi visokim rezultatom 5:0 od domaće ekipe “Olimp”. Koliko su bili odsutni u ovom meču dovoljno govori podatak da su u prvih 7 minuta igre primili čak 4 gola.

„Veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima, pogotovo godišta 2001., koje je do finalne utakmice došlo bez poraza, sa najviše postignutih a najmanje primljenih pogodaka. Ostaje žal što se i ekipa 2002. nije okitila medaljom, jer su tokom cijelog turnira bili vodeći tim, ali su u završnom dijelu takmičenja doživjeli 2 poraza. Na krajnji plasman dosta je uticao i umor, jer su četvorica dječaka nastupala i za godište 2001. Na Pale smo, ove godine, otputovali po 24 put isključivo zahvaljujući roditeljima koji su svojim automobilima vozili djecu. Nemamo nogo vremena za odmor i opuštanje, jer za svega dvije nedjelje nam kreću naredni turniri. Pored 10 stalnih turnira na kojima redovno učestvujemo, ako bude pomoći lokalne zajednice, otputovaćemo i na „Cincin“ kup u Beograd i na turnir u Podgoricu“ istakao je trener Škole fudbala Mladen Simsija.