Počela izgradnјa zgrade za boračke kategorije

23.03.2014.

Boračka zgrada u Foči

FOČA – U naselju Gornje Polje prije nekoliko dana počela je izgradnja stambene zgrade sa 12 stambenih jedinica za porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Izvođač radova je preduzeće Konstruktor iz Foče, a vrijednost investicije, koju finansira Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite, je 328.000,00 konvertibilnih maraka.

Rok za završetak radova je četiri mjeseca, a nakon izgradnje ove zgrade planira se dalje zbrinjavanje porodica iz ove kategorije, istakao je načelnik opštine Foča Radisav Mašić.

– „Pored ove zgrade mi smo konkurisali za još jednu zgradu u naselju Lazarevo gdje bismo riješili još deset porodica iz boračkih kategorija, koje su najprioritetniji slučajevi. Ovo je za nas velika investicija i Opština je uradila sve što je za ovaj objekat bilo neophodno. Obezbijedili smo svu potrebnu infrastukturu i za ovu i za zgradu u Lazarevu, za koju uskoro očekujemo saglasnost resornog Ministarstva“ – zaključio je Mašić i dodao da se na ovaj način rješava status svih porodica od prve do četvrte kategorije.

U Boračkoj organizaciji Foča ističu da još 30 porodica iz kategorije poginulih boraca i ratnih vojnih invalida čeka odobrenje jednokratnih finansijskih pomoći od resornog ministarstva za rekonstrukciju postojećih stambenih objekata.

Porodice koje će biti zbrinute pomenutim projektima i programima, javile su se na konkurs u Ministarsvo rada i boračko invalidske zaštite još 2008. godine, dok zahtjevi iz 2009. godine još nisu razmatrani u resornom ministarstvu.