Kusturica: Višegrađani zaslužuju bolji život

16.03.2014.

Emir Kusturica na mitingu

VIŠEGRAD – Poznati srpski režiser i idejni tvorac Andrićgrada Emir Kusturica poručio je danas Višegrađanima da, kao i svi drugi ljudi, imaju pravo na bolji život i da se ne obaziru na one kojima izgleda ne smeta da žive gore.

Obraćajući se na skupu koji je organizovalo Udruženje mladih Višegrađana “Za bolji grad”, Kusturica je istakao da “život od svih nas traži i da budemo i da činimo”.

“Tužno je da kad neko nešto pošteno gradi, dođu neki pa zlurado kažu `ma, to je pranje para`. Ja i zbog toga kažem da Višegrađani zaslužuju bolji život, a ne da se od njih traži da ruše predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji im je zajedno sa mnom donio projekat Andrićgrada”, rekao je Kusturica.

On se zapitao zašto je to Dodik kriv kada čini sve da ljudi na ovim prostorima bolje žive.

Za bolji Višegrad

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske u Andrićgrad uložila je 7.251.511 KM, opština Višegrad 5.702.000 KM, “Lotika” 2.975.161 KM, “Elektroprivreda Republike Srpske” 2,5 miliona KM, dok je donacija Srpske pravoslavne crkve iznosila 400.000 KM, a kreditna zaduženja su 13.100.000 KM.

“Ovi pokazatelji najbolje govore kako smo poslovali, pri čemu kapitalna dobit iznosi dva miliona KM, uz izgrađenih 28.000 metara kvadratnih u Andrićgradu”, naglasio je Kusturica.

Laž se ne smije koristiti kao istina, poručio je Kusturica vlastima u Višegradu, za koje je rekao da funkcionišu po principu “gdje sam ja u toj priči”.