“Eko zona” organizuje akciju čišćenje grada

24.04.2014.

Eko zona - akcija april 2014

VIŠEGRAD – Udruženje građana “Eko zona” Višegrad 27. aprila sprovodi dio globalne akcije “Let`s Do It World Clean Up 2014”. Na taj dan se stotine hiljada aktivista i volontera širom svijeta bave problemom divljih deponija otpada u prirodnom okruženju.

Akcija se odnosi na lociranje i uklanjanje divljih deponija na području Opštine Višegrad, kao i na čišćenju šireg centra grada kako bi Višegrad spremnije dočekao turističku sezonu.

– U toku su posljednje pripreme za našu akciju u nedjelju. Formiramo timove da bismo mogli pokriti cjeli grad za čišćenje, biće formirana i 3 takozvana “interventna tima” koji će čistiti divlje deponije van grada. Planiramo očistiti kritičnu lokaciju u Okrugloj, zatim kod mosta u Prelovu i na lokaciji Veletovo. Danas smo postavili štand ispred bivšeg Salona namještaja, gdje se mogu registrovati volonteri za akciju i dobiti potrebne informacije. Zahvaljujući našim partnerima i sponzorima akcije za volontere će biti obezbjeđena hrana, piće, zaštitne rukavice i kese, kao i prevoz. Zahvaljujemo se još jednom svima koji su podržali ovu akciju i prepoznali njen značaj za Višegrad. Mjesto sa koga krećemo u akciju je Trg palih boraca (kod bine na parkingu) u 9 sati u nedjelju. Nadamo se dobrim vremenskim uslovima, dođite da se družimo i da radimo – poručuje iz Udruženja građana “Eko zona”.