SKANDAL – Vitez Koja ponovo u akciji

21.04.2014.

Miroslav Kojić - narodni poslanik

PIJANI POSLANIK MIROSLAV KOJIĆ DJELIO PRAVDU PESNICAMA ULICAMA VIŠEGRADA

VIŠEGRAD – Nakon skandala naprasno nestali narodni poslanik Miroslav Kojić, kako tvrde očevidci, moraće u najskorije vrijeme da mjenja lična dokumenta.

Veliki pravoslavni praznik Vaskrs bio je buran za poslanika SDS-a i velikog Srbina iz Višegrada Miroslava Kojića. Nakon što je učestvovao na tucijadi u Šeganju kod porodice svojih prijatelja Todorovića, gdje se dobro nalio, narodni poslanik u odlasku Kojić našao se u višegradskom klubu Bambola u tri sata ujutro gdje zatekao svog starijeg sina Đorđa, na koga je na očigled mnogobrojnih prisutnih provocirao, vrijeđao i galamio. Poslanikov sin zamolio je oca da ga ne provocira pred prisutnim, da se ne sramoti jer je javna ličnost-poslanik, međutim Kojić je nastavio sa provokacijama koje su se završile fizičkim obračunom oca i sina ispred kluba, u kome je otac izvukao deblji kraj – raskrvavljenu arkadu i nos, posjekotinu na licu i povrijeđenu ruku.

Raskrvavljeni i pomamljeni Kojić krenuo je potom ka kafiću Sport, glavnom višegradskom ulicom-šetalištem, i uz put provocirao sve koje je sreo. Kod spomenika palim borcima na centralnom trgu razjareni i dobro alkoholisani poslanik prvo je verbalno a potom udarajući pesnicom u glavu, fizički napao mladića čiji je nadimak Peco. Uplašeni mladić zatražio je pomoć od Marka Savića koji se tu slučajno zatekao dok je išao ka svojim kolima koja su bila parkirana na pomenutom trgu. Pijani poslanik Kojić koji je u nekoliko navrata padao i ustajao sa zemlje u jednom momentu nasrnuo je i na Savića, (inače potpredsjednik mladih SNSD-a) psujući mu majku SNSD-ovsku, pokušavajući da ga udari. Mlatarao je vitez Koja, kako narodnog poslanika zovu Višegrađani, objema rukama sve do starog mosta gdje umoran zastao i gdje su ga pokupila dva prijatelja koji su ga smirivala vikajući mu “nemoj Koja pijan si, krvariš…”. Kojićev skandal i siledžijski pir u kome je tukao i vrijeđao građane Višegrada na Vaskrs završio se oko pola pet ujutro. Od tada Kojića niko nije vidio. Nije se pojavio ni na današnjem obilježavanju dana oslobođenja Novog Goražda u Kopačima kome su prisusutvovali svi najviđeniji SDS-ovci iz regije. Procurila je i informacija da je Kojić u tuči sa sinom zadobio velike povrede lica, tolike da će najvjerovatnije morati vaditi i nova dokumenta. Ovaj nemili incident Kojića, Marko Savić, koji je izbjegao Kojićevu “pravdu” prijavio je danas uredno policijskoj stanici u Višegradu gdje dao cjelovitu izjavu o siledžijskom pohodu pijanoga poslanika SDS-a.

Građani Višegrada koji bolje poznaju narodnog poslanika Miroslava Kojića poluglasno govore da to nije prvi skandal koga je on do sada napravio.