Ivan Tasovac posjetio Andrićgrad

03.05.2014.

Ivan Tasovac u Andrićgradu

ANDRIĆGRAD – Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac danas je sa porodicom posjetio Andrićgrad. Kao ni mnogi drugi, Tasovac nije mogao da sakrije oduševljenje viđenim u Andrićgradu.

Emir Kusturica je poveo porodicu Tasovac u obilazak Andrićgrada, a zatim su se uputili vožnjom brodom niz Drinu petnaestak kilometara do Starog Broda.

Ivan Tasovac u Andrićgradu

Ministar Tasovac rekao je nedavno, prilikom obilježavanja dana sjećanja na bombardovanje Narodne biblioteke Srbije u nacističkom bombardovanju Beograda 6. aprila 1941. godine, da je to bio jedan od najvećih zločina nad pokretnom kulturnom baštinom u Evropi tokom Drugog svjetskog rata i da bi “videti ponovo na tom mestu Narodnu biblioteku, značilo bi da smo u stanju da u isto vreme sačuvamo prošlost i osiguramo budućnost zemlje.”

Ovaj potvrđeni borac za kulturu i dugogodišnji uspješni direktor “Beogradske filharmonije” danas je rekao i da je Andrićgrad svojevrstan bedem očuvanja srpske kulture te da je potrebno istrajati u tom istorijskom poduhvatu. Takođe je dodao, da smo nizom pravih stvari u poslednje vreme na dobrom putu da učvrstimo poljuljanu srpsku kulturu što nas vodi u bolje sutra. Andrićgrad je jedno takvo mesto.

Ivan Tasovac u Andrićgradu

Ministar Ivan Tasovac je rekao da će obavezno ponovo posjetiti Andrićgrad prije Vidovdana ove godine, kada je predviđeno obilježavanje 100-godišnjice od početka I svjetskog rata sadržajnim naučnim, dokumentarnim i umjetničkim programom.