Jedna osoba poginula, a druga povrijeđena u saobraćajnoj nesreći

29.05.2014.

Saobraćajna nesreća kod Ustiprače

ROGATICA – Jedna osoba je poginula, a druga povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se danas popodne dogodila na izlazu iz tunela Ljućevo, na magistralnom putu Ustiprača–Višegrad.

– Saobraćajna nesreća se dogodila u mjestu Ljućevo, opština Rogatica. Policija je o nesreći obaviještena u 15.57. sati. U nesreći su učestvovala tri vozila, „Golf 6“ kojim je upravljao J.M., državljanin Srbije, a iz suprotnog pravca kombi vozilo kojim je upravljao D.S. i „Golf 5“ sa vozačem G.E. Državljanin Srbije je zadobio teže povrede i on je u Kantonalnoj bolnici u Goraždu preminuo. Vozaču kombija takođe je ukazana ljekarska pomoć, ali je on prema informacijama koje imamo van životne opasnosti – kazala je za Avaz Anica Vukadin, tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Saobraćajna nesreća kod Ustiprače

U izvlačenju tijela teško povrijeđenog Užičanina učestvovali su i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad, policajci iz Višegrada, ali i putnici iz kolone koja se formirala zbog prekida saobraćaja na ovoj cesti. U bolnicu u Goražde povrijeđeni J.M. dovežen je sa višestrukim povredama.

– Pacijent je dovežen u jako lošem stanju i par minuta je bio živ kod nas. Pokušali smo hitnu reanimaciju, ali bezuspješno. Nije bilo vremena za dijagnostičke pretrage, tako da jedino možemo reći da je u pitanju politrauma – kaže Elvira Kazagić, anesteziolog i reanimatolog u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja iz Višegrada, a iz Tužilaštva ističu da bi tačan uzrok nesreće trebao biti poznat nakon vještačenja izuzetih tragova i obdukcije tijela nastradalog.