Fočanski prvoligaš krenuo sa radom

08.07.2014.

FK Sutjeska Foča

Sutjeska uzima zalet

FOČA – I fudbaleri Sutjeske počeli su pripreme za narednu sezonu. Šefu stručnog štaba Dušku Raševiću na prozivci su se odazvala 22 fudbalera i krenulo se sa radom.

– Kompletan igrački kadar iz protekle sezone je ostao na okupu, niko nije najavio odlazak, najozbiljnije razmišljamo o dovođenju pojačanja u defanzivi, veznom redu i napadu.Već smo u pregovorima sa tri-četiri kvalitetna igrača i nadamo se da će oni već naredne sedmice biti priključeni trenažnom procesu – ističe Rašević.

Poznato je da Foča ima odlične uslove pa će kompletne pripreme biti obavljene na pomoćnom i glavnom terenu Sutjeske.

– Nemamo razloga da napuštamo naš grad, naročito kad se uzme u obzir i ne baš sjajna finansijska situacija, imamo dobru podršku agilne Uprave. Biće dovoljno vremena do početka prvenstva da pripremimo ekipu. Cilj je jasan, slijedi reorganizacija i skraćenje lige a mi želimo da ostanemo stabilan prvoligaš i kada se sve kockice uklope nadamo se da ćemo sve zadate ciljeve ostvariti – zaključio je Dučko Rašević, strateg Sutjeske.

Kovač prva lasta

Aleksandar Kovač, pouzdani defanzivac, prvo je pojačanje Sutjeske za nastupajuću sezonu. Ovaj iskusni fudbaler koji je nastupao za Glasinac, ugljevički Rudar i čačanski Borac u protekloj sezoni bio je jedan od najbolje ocijenjenih odbrambenih igrača u prvoligaškom karavanu RS nastupajući za Podrinje iz Janje.

– Dogovor sa čelnicima Sutjeske je bio vema uspješan, potpisao sam ugovor za narednu sezonu. Vjerujem da ću dati pun doprinos da moj novi klub ostvari sve zacrtane zadatke – istakao je Kovač.