Održana 13. redovna sjednica Skupštine opštine Novo Goražde

09.07.2014.

Novo Gorazde

POSLOVANjE DOMA ZDRAVLjA POD ODBORNIČKOM LUPOM

NOVO GORAŽDE – Odbornici Skupštine opštine Novo Goražde, na 13. redovnoj sjednici održanoj 4. jula, usvojili su izvještaj o radu i poslovanju ovdašnjeg Doma zdravlja za 2013. godinu, ali ne i za dvije predhodne godine, jer se na sjedniti nije pojavio tadašnji direktor ove javne zdravstvene ustanove.

Zbog toga je za 10. juli zakazana posebna sjednica Skupštine opštine Novo Goražde, koja će se baviti problematikom “Doma zdravlja” Novo Goražde i mogućnostima za prevazilaženje velikih finansijskih gubitaka i dugova u kojima se ta ustanova nalazi.

Velikui pažnju odbornika pobudila je i rasprava povodom donošenja novog Statuta opštine, usklađenog sa novim zakonskim propisima. U odnosu na predloženi Nacrt, usvojeni Statut se razlikuje po tome što u njega nisu uvrštene odredbe koje definišu mogućnost postojanja opštinskog menadžera, jer je preovladalo mišljenje da u trenutnoj finansijskoj krizi u lokalnoj administraciji ove opštine ne postoji potreba za ovim radnim mjestom.

Odbornici su usvojili Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Novo Goražde za 2013. godinu, te Program utroška sredstava ostvarenih po osnovu naknada za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije za 2014. godinu.

Za ovu sjednicu bilo je planirano rasmatranje okvirnog ugovora sa kompanijom „Alikvantum“ iz Londona, u vezi pristupanja izgradnji mikro – hidroelektrana na teritoriji opštine Novo Goražde, ali je ova tačka dnevnog reda povučena i odložena za neko od narednih skupštinskih zasjedanja.