Saopštenje MSD-a Višegrad

28.07.2014.

MSD Višegrad

Zgroženi “čestitkom” praznika Bajrama, srpskom režiseru Emiru Kusturici, odgovaramo omladini SDS-a, uz dužno poštovanje islamskih vjernika.

Ovo je prilika da pokažete neznanje, isfrustriranost, bojazan, ali i nekulturu, koja se često sreće u vašim objavama. Vjerujemo, da ovo nije mišljenje omladinaca, već jednog ili dvojice ozlojađenih i revoltiranih političara, prostih, primitivnih, zavidnih, bjednih i jadnih istomišljenika koji već vidno pokazuju svoju slabost.

Šokirani mržnjom podsjećamo vas,
Da ste udruženi sa Bošnjacima, dobili izbore u Međeđi,
Da je predsjednik SO Višegrad, Suljo Fejzić, nosilac zlatnog ljiljana,
Da ste na sjednicama SO Višegrad ujedinjeni sa Bošnjacima, što nije slučaj u ostalim gradovima.

SDS Bajram

Osuđujemo čestitku upućenu Emiru Kusturici, a ovo je prilika da još jednom istaknemo njegovu borbu za srpski narod na ovim prostorima.

Emir Kusturica je nosilac ordena Svetog Save prvog stepena Srpske pravoslavne crkve. Višegrad je mjesto koje je vjekovima i vjekovima, čekalo crkvu u gradu i na kraju je dočekalo. Andrićgrad je Kusturičino vizionarsko djelo, posvećeno nobelovcu Ivi Andriću i srpskom narodu i njegovom opstanku na ovim prostorima. Kusturica, koji je izgradio dva grada i dvije crkve, već za života postao je zadužbinar koga će istorija pamtiti. Ova crkva, ovi višegradski Dečani svjedoči da još uvek među Srbima ima Lazarevih Srba i da među nama ima hrišćana. Andrićgrad zapošljava više od 70 radnika i zahvaljujući njemu, mnoge porodice je učinio srećnim.

Za vas koji ne znate, religija dolazi rođenjem, ali i ličnim odabirom. Budimo ljudi, a ne zlikavci i ne rasipajte mržnju među narodom. Čast nam je ugledati se na život i djela Kusturice, a vas omladino SDS-a sram neka bude!

P.S.
Vi ćete da nam pričate o nacionalnom zanosu, Vi koji se niste udostojili ni patrijarha SPC dočekati!