Teška saobraćajna nesreća na Kovanju

16.07.2014.

Saobracajna nesreca na Kovanju

POVRIJEĐENA ČETVEROČLANA PORODICA

ROGATICA – Jutros, utorak, 16. jula, oko 7 časova na magistralnom putu Podromanija – Rogatica u mjestu Kovanj kod Rogatice, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su teže tjelesne povrede zadobili bračni part Miroslav i Milica Ilić i njihovo dvije najvjerovatnij maloljetne djece – L. i S. iz Bačke Palanke u Srbiji.

Prema nezvaničnim podacima Ilići su u „Opel-korsi“bačkopalanačke registracije pošli na more i sudarili se sa teretnim vozilom „Mercedes“ turske registracije koje je išlo u pravcu Podromanije i Sarajeva.

O nesreći Dom zdravlja u Rogatici obaviješten je oko 7,20 časova i na lice mjesta odmah su izašla dva vozila hitne pomoći na čelu sa doktorom Sinišom Miljišićem. Slijedila je najnužnija ljekarska pomoć i po ocjeni da su teže povrijeđena djeca Ilića,odmah su u jednom vozilu hitne pomoći upućena u Bolnicu Kliničkog centra u Foči. Sa njima u pratnji otišao je i doktor Miljišić, koji reče da su odmah podvrgnuta detaljnim pregledima, a djevojčica je čak otišla i u operacionu salu.

Nešto kasnije, nakon uklazane hitne pomoći u Domu zdravlja u Rogatici, u Foču su sa takođe teškim tjelesnim povredama upućeni i supružnici Miroslav i Milica Ilić. Do Foče i bolnice su došli u svjesnom stanju.

Na lice mjesta izašli su i vatrogasci iz Rogatice i kako reče njihov starješina Željko Petković, dobro im je došla oprema za siječenje havarisanih vozila koju su nedavno dobili na poklon od kolega iz Radlja na Dravi kod Maribora. Da nije bilo te opreme vađenje povrijeđenih trajalo bi znatno duže što bi sigurno još više ugrozilo njihov život.