MOSI – Iz Rogatice deset ekipa i 56 takmičara

06.08.2014.

Rogatica ide na MOSI

ROGATICA – Danas u popodnevnim časovima na Gradskom stadionu u Novom Pazaru, Republika Srbija, na svečan način otvorene su 51. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI).

Okupile su oko 2000 takmičara iz 30 opština sa tromeđe Srbije, Crge Gore i BiH, koji će se narednih četiri dana takmičiti u 15 različitih disciplina.

Iz Srbije došli su takmičari iz 13 opština, osam iz Crne Gore, te Rudo, Čajniče, Sokolac, Višegrad, Novo Goražde i Rogatica iz Republike Srpske i Foča-Ustikolina i Pale-Prača iz Federacije BiH.

Rogatičku opštinu, kao kandidata za MOSI 2016, predstavlja 56 sportista. Oni će se takmičiti u deset sportskih disciplina – atletici za muškarce i žene, rukometu i odbojci za žene i košarci, malom fudbalu, bič-voleju (odbojka na pijesku), planinarstvu, biciklizmu, tenisu i stonom tenisu za muškarce.

Da podsjetimo, rogatičkim sportistima ovo je 37. učešće na ovoj najvećoj amaterskoj omladinskoj sportskoj manifestaciji na Balkanu. Na prošlogodišnjim 50. jubilarnim MOSI u Prijepolju, u generalnom plasmanu osvojili su treće mjesto i bili najuspješnija ekipa iz Srpske i Federacije BiH. Najuspješniji sportista iz Rogatice bila je Tanja Marković od koje se i ove godine očekuje da dođe sa jednom od medalja. Ovo tim prije što je prošlog vikenda na Sokocu potvrdila primat u BiH u disciplini skok u dalj sa doskočenih 5,61 metara.

Igre u Novom Pazaru trajaće do zaključno sa nedeljom, 10. avgusta.