MOSI – Startuje amaterska olimpijada tromeđe

05.08.2014.

MOSI Novi Pazar

INFO – Sve je spremno za početak Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI), najveće amaterske spoprtske manifestacije na Balkanu.

Definitivno je potvrđeno da će na 51. smotri sportske mladosti sa tromeđe Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Republike Srpske) učestvovati reprezentacije 30 opština: Arilje, Bajina Bašta, Ivanjica, Nova Varoš, Novi Pazar, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica, Tutin, Užice, Zubin Potok i Čajetina (Srbija); Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Pljevlja, Rožaje, Plav i Gusinje (Crna Gora); Rudo, Čajniče, Foča-Ustikolina, Goražde, Pale-Prača, Sokolac, Višegrad, Novo Goražde i Rogatica (Bosna i Hecvegovina).

Takmičenje će se odvijati u 15 sportskih grana: fudbalu, malom fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, plivanju, kajaku,
šahu, planinarstvu, ribolovu, bič voleju, stonom tenisu, tenisu i biciklizmu.

Svečano otvaranje igara je zakazano za 6. avgust sa početkom u 17 časova na Gradskom stadionu u Novom Pataru, uz defile ekipa učesnica i bogat sportski i kulturno-zabavni program a zatvaranje i dodjela priznanja najuspješnijima če se obaviti 10. avgusta u 12 časova.