Održani koncerti KUD-a “Izvor” iz Čajniča i KUD-a “Pljevlja” iz Pljevalja

29.08.2014.

KUD Izvor

ČAJNIČE – U okviru Velikogospojinskih svečanosti 27. avgusta 2014. godine održan je koncert Kulturno umjetničkog društva “Izvor” iz Čajniča kao i koncert gostiju Kulturno umjetničko društvo “Pljevlja” iz Pljevalja u sali Doma kulture “Filip Višnjić” Čajniče sa početkom u 20,00 časova.

Koncert su otvorili načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić koji je pozdravio goste iz Pljevalja i sve prisutne, poželio im dobrodošlicu i izrazio zahvalnost za njihovo gostovanje u Čajniču i Kulturnoumjetničko društvo “Pljevlja” iz Pljevalja sa koreografijom “Igre iz Crne Gore”.

Nakon njih nastupilo je Kulturno umjetničko društvo “Izvor” iz Čajniča koji se predstavio sa dvije koreografije: “Skopska Crna Gora” i “Igre Šumadije”.

KUD Pljevlja

Nakon toga na bini se ponovo predstavio ansambl iz Pljevalja sa koreografijom “Igre iz Banata”.

U međuvremenu dodjeljene su i novčane nagrade i zahvalnice onima koji su bili najbolji u toku Velikogospojinskih kulturno-sportskih svečanosti.

Jedan drugi vid takmičenja u odnosu na sportska bilo je i takmičenje za najbolje dvorište i balkon gdje je za najljepše dvorište prvo mjesto osvjila Javna ustanova “Dječije obdanište” Čajniče, drugo mjesto pripalo je Vesni Kalajdžić dok je treće mjesto osvojio Dragan Vasiljević a za najljepši balkon prvo mjesto odnio je Petar Tadić, drugo i treće mjesto zauzeli su Stefan Filipović i Radmila Petrović.

Ovim koncertom zatvorene su i Velikogospojinske kulturno-sportske svečanosti.