Počelo Balkansko prvenstvo u veslanju

06.09.2014.

Otvoreno Balkansko prvenstvo u veslanju

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu je danas otvoreno Balkansko veslačko prvenstvo na Drini nizvodno od Višegrada, koje je okupilo oko 350 učesnika, među kojima su takmičari iz BiH, Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Grčke, Turske i Kipra.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je tom prilikom da je ponosan jer je Srpska uspjela da organizuje jedno ovakvo takmičenje.

“Prije nešto više od tri godine, kada smo počeli da gradimo Andrićgrad, ovdje nije bilo ništa. Sada imamo izgrađen Andrićgrad, uz koji se rađaju ideje kao što je ova, do koje je došlo samo prije nekoliko mjeseci”, rekao je Dodik novinarima.

Predsjednik Srpske je napomenuo da se u pripremi prvenstva moralo uraditi dosta, poput uređenja staza i izgradnje objekata neophodnih za takmičenje.

Otvoreno Balkansko prvenstvo u veslanju 2

“Veoma sam ponosan na to što smo ovdje organizovali to takmičenje. To govori o sposobnostima Republike Srpske”, istakao je Dodik.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Srpske i predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković rekao je da je Višegrad održavanjem Balkanskog prvenstva u veslanju postavljen na mapu Svjetske veslačke federacije.

“Potrudili smo se da organizacija takmičenja bude dobro urađena, u šta će se javnost sutra i uvjeriti. Očekujemo dobre rezultate sportista i dobru perspektivu ovog našeg internacionalnog centra za budući dolazak reprezentacija iz regiona, ali i šire”, rekao je Marković.

On je izrazio očekivanje da će ovaj centar postati još veći i značajniji.

“Očekujemo da ovdje organizujemo i značajnija takmičenja, kao što su evropska prvenstva i kupovi, pa ako budemo imali sreće – i veća takmičenja od toga”, istakao je Marković.