Zavetnici: Jedini cilj – očuvanje i opstanak Srpske

23.09.2014.

Srpski sabor Zavetnici

Srpski sabor “Zavetnici” saopštio je da je njihovo djelovanje iznad partijske i izborne kompeticije i da je “vođeno samo jednim ciljem – očuvanjem i opstankom Republike Srpske, ponosne, dostojanstvene i nezavisne”.

U današnjem saopštenju “Zavetnici” navode da je otvoreno pismo koje su uputili građanima Republike Srpske 21. septembra izazvalo burne reakcije “onih koji su se u njemu prepoznali kao pretnja opstanku i nezavisnosti Republike Srpske”.

“Naša moralna, patriotska, a i ljudska obaveza bila je da slobodoljubivom narodu ukažemo na mrežu ‘nevladinih’ organizacija, potplaćenih medija, pojedinih novinara i ‘nezavisnih’ analitičara, koji pod parolama demokratije pripremaju ‘obojenu’ revoluciju u Republici Srpskoj”, ističe Srpski sabor “Zavetnici”.

Oni ističu da je njihova dužnost da “prenesu svoja iskustva i podsjete građane Republike Srpske na isti scenario koji je Srbiju zadesio 5. oktobra 2000. godine, kada im je potureno političko, ekonomsko i duhovno ropstvo čiji su zatočenici i četrnaest godina poslije”.

“Zabrinjavajuće je da je američki stipendista Slobodan Vasković, koji je svoj pamflet o ‘Zavetnicima’ pisao uz pomoć stručnjaka Stejt departmenta iz Amabasade u Sarajevu, prvu medijsku podršku dobio od BN televizije.

Koristići se oprobanim metodama ‘medijskog štapa i šargarepe’, odnosno, spinovanja i besmislenih optužbi nedostojnih odgovora, kao jedinim argumentom kojim raspolažu, izneli su niz neistina i pribegli zastrašivanju građana”, ističu “Zavetnici”.

Osnovni motiv napada na Srpski sabor “Zavetnici”, navodi se u saopštenju, jeste “bojazan prozapadnih aktera da će njihovo delovanje, finansijeri i ciljevi biti razobličeni pred javnošću Republike Srpske”.

“Sama najava da će biti pozvani na javno sučeljavanje na kom će biti izneti podaci o njihovom finansiranju, manipulativnim metodama i krajnjim ciljevima izazvala je panični strah”, navodi se u saopštenju Srpskog sabora “Zavetnici”.

Srpski sabor “Zavetnici” uputio je 21. septembra otvoreno pismo građanima Republike Srpske u kojem upozorava da je Srpska danas ugrožena više nego ikada jer su predstojeći izbori idealna prilika za provođenje takozvane “obojene revolucije”.

“Srpska je premrežena brojnim lažnim nevladinim organizacijama koje se sa istih ideoloških pozicija bave različitim društvenim pitanjima, nastojeći da ih uz pomoć medija pretvore u tačke okupljanja nezadovoljnih građana, koji treba da posluže kao ‘pešadija’ u ‘obojenoj revoluciji”, navode “Zavetnici”.