Sletio automobilom u kanjon Drine

13.10.2014.

Saobracajna nesreca

NOVO GORAŽDE – Muškarac čiji su inicijali D.B. /78/ poginuo je u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Novo Goražde – Ustiprača, u mjestu Mašići, kada je automobilom sletio u kanjon Drine.

Vozilo “zastava 101” u kojem se nalazio nastradali pronađeno je u kanjonu Drine u mjestu Mašići tokom pregleda magistralnog puta od Ustiprače do Kopača, nakon što je višegradska policija 11. oktobra obaviještena o nestanku D.B.

Policija je vozilo uočila na udaljenosti oko 80 metara od magistralnog puta, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

U prisustvu dežurnog tužioca juče je izvršen uviđaj tokom kojeg je konstatovano da je D.B, koji je upravljao vozilom, iz za sada neutvrđenih razloga sletio sa kolovoza niz okomitu nizbrdicu prema kanjonu Drine i prevrnuo se na krov.

Zbog opasnosti da se na mjestu nesreće nalaze minsko-eksplozivna sredstva zaostala iz rata, na lice mjesta je došla deminerska ekipa Republičke uprave Civilne zaštite, koja je pomoć dizalice izvukla vozilo u kojem se na mjestu vozača nalazilo tijelo D.B.

Po naredbi dežurnog tužioca vozilo je prevezeno na parking prostor Policijske stanice Novo Goražde radi vještačenja.