Aktivnosti društva “Soko” odvijaju se po planu

11.11.2014.

Manastir Dobrun

VIŠEGRAD – Na sjednici Predsjedništva Srpskog sokolskog društva “Soko” iz Dobruna kod Višegrada konstatovano je da su se aktivnosti društva za 10 mjeseci ove godine odvijale po planu, zahvaljujući redovnoj isplati odobrenog granta iz budžeta opštine, kao i donacijama preduzeća Hidroelektrane na Drini i izdavačke kuće “Dabar”, Mitropolije dabrobosanske.

Predsjednik Srpskog sokolskog društva Slavko Heleta kaže da se sportska sekcija “Bambi-Soko”, koja okuplja stotinjak mladih fudbalera, trenutno takmiči u tri lige, u Foči, Palama i Užicu, te postiže zapažene rezultate.

On je dodao da su istaknute i aktivnosti članova sekcije “Kućne radinosti” i Dramske sekcije, koja okuplja sve đake područne Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Dobrunu.

Heleta je rekao da je u saradnji sa izdavačkom kućom “Dabar” izdavačka sekcija Sokola ove godine, osim časopisa “Soko”, objavila i veći broj knjiga, među kojima su najznačajnije novo izdanje o zločinima nad Srbima u Starom Brodu i monografija Višegrada, autora Aleksandra Savića.

Do kraja godine “Soko” planira realizaciju preostalih aktivnosti, među kojima su i Druge male sokolske igre.